האנגירי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האנגירי בקוטר 41 ס"מ.

האנגירייפנית: 半切 או 飯切) או האנדאי (飯台 מילולית: "קערת אורז") הוא כלי קיבול להכנת אורז לסושי במטבח היפני.

האנגירי הוא מעין חבית עץ שטוחה ורדודה. הכלי עשוי עץ ארז, וחבוק בשתי רצועות נחושת. קוטר ההאנגירי נע בין 30 ס"מ (לכלי ביתי) ל-1 מטר (לכלי המשמש במסעדות).

ההאנגירי משמש לשלבי ההכנה הסופיים של האורז. לאחר תום שלב בישול האורז, האורז מוכנס אל ההאנגירי, בו הוא מעורבב עם הרוטב המתאים (רוטב חומץ אורז, סוכר ומלח) ומקורר כשהוא מכוסה בבד המכונה פוקין. קירור זה יוצר את המרקם הדביק הנדרש עבור אורז סושי.

קישורים חיצוניים