הוועדה לדיוק דיווח המזרח התיכון באמריקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוועדה לדיוק דיווח המזרח התיכון באמריקה
Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America.png

הוועדה לדיוק דיווח המזרח התיכון באמריקהאנגלית: The Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America, נודעת בראשי התיבות: CAMERA) היא ארגון יהודי-אמריקאי ללא מטרות רווח, שפעילותו נועדה במוצהר לקידום סיקור מדויק ומאוזן של ישראל והמזרח התיכון ברחבי העולם.

הארגון נוסד בשנת 1982 בבוסטון, כדי לנטר ולבקר את התקשורת על סיקורה את הסכסוך הישראלי-פלסטיני. לפי אתר האינטרנט של הוועדה, הטריגר להקמתה היה אופן הסיקור של הפלישה הישראלית ללבנון בוושינגטון פוסט, שהסב את תשומת לב המייסדים להטיה אנטי-ישראלית כללית בתקשורת.

הארגון שם לעצמו מטרה לתקן את ההטיה האנטי-ישראלית וההצגה התקשורתית השגויה והמוטה של פעילות ישראל והאירועים במזרח התיכון. הוא עושה זאת באמצעות פרסום מאמרי ביקורת, מודעות בולטות בעיתונות, ארגון הפגנות ולחץ על גופי תקשורת.

ל-CAMERA יש למעלה מ-65,000 חברים משלמים ומשרדים ברחבי ארצות הברית בישראל. הוא מפרסם דו"חות ומאמרים המבקרים מה שהארגון רואה כסיקור מוטה נגד ישראל בתקשורת, ופועל מול גופי תקשורת שונים כמו ניו יורק טיימס, ו-CNN כדי לדרוש מהם לתקן סיקור זה.

הארגון נוסד בידי ההיסטוריונית האמריקאית ויניפרד מייזלמן (אנ') ובראשו עמדה במשך שנים רבות אנדראה לוין (אנ').

CAMERA פועל בצורה הפוכה ל"Washington Report on Middle East Affairs" הנחשב פרו-פלסטיני ובין הארגונים חילופי האשמות הדדיות על עיוות המציאות וכפיית עמדות על התקשורת האמריקאית.

פעולות הניטור והביקורת של הארגון אינן מצטמצמות לתקשורת המדווחת, הארגון מבקר גם תוכני מדיה אחרים כמו: סרטים, ספרי לימוד ואנציקלופדיות שלטענתו מציגים עמדה אנטי-ישראלית. בין התכנים הידועים שעמדו במוקד הביקורת של הארגון, היה סרטו של הבמאי היהודי-אמריקאי סטיבן ספילברג, "מינכן", העוסק במבצע זעם הא-ל שבמהלכו חוסלו מתכנני טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן. הסרט שעלה לאקרנים ב-2005, מכיל לדעת המבקרים השוואה בין פעולות המוסד הישראלי ובין פעולות המחבלים ומציג את המבצע הישראלי בצורה שלילית.

החל משנת 2011 הארגון מאוגד כעמותה רשומה גם בישראל.

ביקורת

CAMERA זכה לביקורות חיוביות ושליליות, מצד מצדדי הארגון ומבקריו:

המצדדים רואים בו ארגון הנאבק בהטייה אנטי-ישראלית הקיימת בפועל בתקשורת. הוא זכה במובן זה לתמיכה גלויה של אישים יהודים רבים, כמו: אלי ויזל, ג'ו ליברמן, אלן דרשוביץ, נתן שרנסקי ואחרים.

המבקרים טוענים שהארגון עצמו מוטה, לטובת ישראל. ומנסה לכפות את עמדותיו על התקשורת. מבקרים מסוימים אף כינו אותו "קבוצת אינטרס ישראלית קיצונית" וביקרו את שיטות הלחץ של הארגון על גופי תקשורת.

ב-2008 נחשף כי CAMERA ארגן קמפיין סמוי לשינוי ערכים בוויקיפדיה כדי להציג את הנרטיב הישראלי ולתמוך בכך בצד הישראלי של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. במסגרת הקמפיין ניסו אנשי הארגון להדריך את המתנדבים לעסוק בנושאים אחרים עד לקבלת הרשאת 'מפעיל מערכת', שתאפשר להם בהמשך לדכא עורכים פרו פלסטינים ולהשפיע על דיונים בנושאים שקשורים לסכסוף. ויקיפדיה חסמה מספר עורכים שהשתתפו בקמפיין זה.

הארגון מפעיל תוכנית עמיתים בקמפוסים של אוניברסיטאות בארצות הברית שבה הוא מכשיר סטודנטים פרו-ישראלים. הארגון משתף פעולה לקידום מטרותיו עם ארגונים נוספים כמו הליגה נגד השמצה ו"פרויקט דוד" (אנ').

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0