הזנחת ילדים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הזנחת ילדים היא צורה של התעללות בילדים בה האדם העיקרי שאחראי על הטיפול בילד (למשל, ההורים) לא מספק לילד את צרכיו הבסיסיים - למשל, אי מתן השגחה נאותה, טיפול רפואי, ביגוד או דיור, כמו כמו גם צרכים פיזיים, רגשיים, חברתיים, חינוכיים, ושמירה על ביטחונו של הילד. בכל התרבויות השונות בעולם מקובל שהאנשים העיקריים המטפלים בילדים חייבים לספק לילדים את הדברים הנחוצים להם לצורך התפתחות פיזית, חברתית ורגשית. כאשר ישנה הזנחה, היא עשויה לרוב לנבוע ממספר בעיות הוריות, כגון הפרעות נפשיות, הריון לא מתוכנן (אנ'), שימוש בסמים, אבטלה, עבודה במשך שעות רבות מדיי, אלימות במשפחה, ובמקרים מסוימים גם כתוצאה מעוני.

מקרים של הזנחת ילדים מוגדרים ככאלו בעיקר על האופן בו הילד והחברה מפרשים את ההתנהגות של האנשים העיקריים שאחראיים על הטיפול בילדים, ולא על סמך האינטרפרטציה האישית של ההורים לגבי האופן בו הם בוחרים להתנהג כלפי ילדיהם. המקרים בהם ההורים לא מספקים לילדים את צורכיהם הבסיסיים, על אף שיש להם אפשרויות לעשות זאת, נחשבים לשונים באופן מהותי מהמקרים בהם ההורים לא מספקים לילדיהם את צריכהם הבסיסיים כאשר אין להם אפשרויות לעשות זאת. עוני ומחסור במשאבים הם לעיתים קרובות גורמים תורמים ויכולים למנוע מההורים לספק לילדיהם את הצרכים הבסיסיים, כאשר אם הסיטואציה הכספית הייתה שונה הם כן היו בוחרים לספק לילדיהם את הצרכים הבסיסיים. משום כך חשוב לבחון את הנסיבות של כל מקרה וכמו גם את הכוונות האמיתיות של ההורים לפני שממהרים להגדיר התנהגויות מסוימות כמקרים של הזנחה.

הזנחת ילדים היא הצורה השכיחה ביותר של התעללות בילדים, כאשר ילדים שנולדים לאמהות צעירות נמצאים בסיכון גבוה יותר לחוות הזנחה. ילדים שחווים הזנחה נמצאים בסיכון רב יותר לפתח בעיות חברתיות, רגשיות ובריאותיות לכל החיים - במיוחד אם הם חוו הזנחה לפני גיל שנתיים.

הגדרה

קשה להגדיר הזנחה מאחר שאין סטנדרטים ברורים בין-תרבותיים לשיטות גידול ילדים רצויות או נאותות באופן מינימלי. מחקרים מראים שהזנחה מתקיימת לעיתים קרובות לצד צורות אחרות של התעללות ומצוקה.  הזנחה מתייחסת בדרך כלל להיעדר טיפול הורי ולכישלון הכרוני לספק את הצרכים הבסיסיים של הילד, הגדרת הצרכים הללו אינה פשוטה. המחלקה לחינוך ומיומנויות בבריטניה) הגדירה הזנחה ב-2006 כ:

...כשל מתמשך במתן מענה לצרכים הפיזיים ו/או הפסיכולוגיים הבסיסיים של הילד, שעלול לגרום לפגיעה חמורה בבריאותו או בהתפתחותו של הילד. הזנחה עלולה להתרחש במהלך ההריון כתוצאה מפגיעה על ידי שימוש האם בחומרים מזיקים כסמים או אלכוהול . ברגע שילד נולד, הזנחה עשויה להיות כרוכה בהורה או מטפל שלא מספקים מזון, ביגוד ומחסה מספקים (כולל הדרה מהבית או נטישה); להגן על ילד מפני פגיעה פיזית ורגשית או סכנה; להבטיח השגחה נאותה (כולל שימוש במטפלים לא מספקים), או להבטיח גישה לטיפול רפואי או טיפול מתאים. זה עשוי לכלול גם הזנחה או חוסר תגובה לצרכים הרגשיים הבסיסיים של הילד.

הזנחת ילדים מוגדרת בדרך כלל ככישלון של המטפל של הילד לענות על הצרכים הפיזיים, הרגשיים, החינוכיים או הרפואיים של הילד. צורות של הזנחת ילדים כוללות: מתן אפשרות לילד להיות עד לאלימות או התעללות חמורה בין הורים או מבוגרים, התעלמות, העלבת או איומים על הילד באלימות, אי מתן סביבה בטוחה ותמיכה רגשית ממבוגר, והפגנת התעלמות פזיזה כלפי רווחת הילד.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הזנחת ילדים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Bovarnick, S (2007), Child neglect (Child protection research briefing), London: National Society for the Prevention of Cruelty to Children
  2. ^ "Child Neglect", a Psychology Today webpage, as updated on February 22, 2019.
  3. ^ Barnett, W. Steven; Belfield, Clive R. (Autumn 2006). "Early Childhood Development and Social Mobility" (PDF). The Future of Children. Princeton University. 16 (2): 73–98. doi:10.1353/foc.2006.0011. JSTOR 3844792. PMID 17036547. S2CID 25181095.
  4. ^ Gaudin, J M (1999) Child Neglect: Short-term and Long-term Outcomes. In H Dubowitz (ed) Neglected Children: Research, Practice and Policy. Thousand Oaks: Sage.
  5. ^ Daniel, B (2005) Introduction to Issues for Health and Social Care in Neglect. In J Taylor & B Daniel (eds) Child Neglect: Practice Issues for Health and Social Care (11-25). London & Philadelphia: Jessica Kingsley Publishers.
  6. ^ Claussen, A; Cicchetti, P (1991). "Physical and Psychological Maltreatment: Relations among Types of Maltreatment". Child Abuse and Neglect. 15 (1–2): 5–18. doi:10.1016/0145-2134(91)90085-r. PMID 2029672
  7. ^ Department for Education and Skills (2006) Working Together to Safeguard Children: a guide to inter-agency working to safeguard and promote the welfare of children. London: DfES.
  8. ^ Child Welfare Information Gateway (2012). Acts of omission: An overview of child neglect. Washington, DC: U.S. Department of Health and Human Services, Children's Bureau. Retrieved 21 February 2015.
  9. ^ "Child Neglect and Psychological Abuse". New York Times. 2011. Retrieved 17 November 2012.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0