המטבח האסטוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המטבח האסטוני המסורתי מבוסס בעיקרו על בשר ותפוחי אדמה, ועל דגים באזורי החוף והאגמים. עם זאת, כיום הוא מושפע מהרבה מטבחים אחרים, כולל מגוון רחב של מאכלים בינלאומיים, עם מספר רב של תרומות מן המסורות של מדינות סמוכות.

במטבח האסטוני קיימות השפעות של המטבח הסקנדינבי, הגרמני, הרוסי, הלטבי, הליטאי ועוד. המאכלים האופייניים לאסטוניה הם לחם שיפון, בשר חזיר, תפוחי אדמה ומוצרי חלב.[1] היסטורית, הרגלי האכילה באסטוניה היו תלויים בעונות השנה.

אחד מהמרכיבים המזוהים עם המטבח האסטוני הוא הקאמה, תערובת קלויה של קמח גרוס היטב משעורה, שיפון, שיבולת-שועל, וקמח אפונה.

מרקים

המרקים באופן מסורתי מהווים את הארוחה העיקרית. הם לרוב עשויים מציר בשר או עוף עם מגוון רחב של ירקות. המרקים לעיתים גם מעורבבים עם שמנת חמוצה, חלב ויוגורט.[2] צורה ייחודית של מרק אסטוני היא leivasupp ("מרק לחם"), שהוא סוג של מרק מתוק העשוי מלחם שחור ותפוחים, בדרך כלל מוגש עם שמנת חמוצה או קצפת, ולעיתים קרובות מוגש עם קינמון וסוכר.

מנה עיקרית

לחם שיפון שחור (rukkileib) מלווה כמעט כל מנה באסטוניה. האסטונים מעריכים את מגוון הסוגים השונים של לחם שחור מבוסס שיפון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המטבח האסטוני בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0