המפלגה הליברלית של גיברלטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המפלגה הליברלית של גיברלטר
מנהיגים ג'וזף גרסיה
תקופת הפעילות 1991–הווה (כ־33 שנים)
אידאולוגיות ליברליזם
מטה אייריש טאון 95, גיברלטר
מיקום במפה הפוליטית מרכז
ארגונים בינלאומיים האינטרנציונל הליברלי
צבעים רשמיים אדום ולבן
www.liberal.gi

המפלגה הליברלית של גיברלטראנגלית: Liberal Party of Gibraltar, בקיצור GLP או Libs) היא מפלגה ליברלית בגיברלטר. היא הוקמה בשנת 1991 בשם המפלגה הלאומית של גיברלטר (Gibraltar National Party, בקיצור - GNP), והעומד בראשה הוא ד"ר ג'וזף גרסיה. המפלגה הליברלית של גיברלטר היא חברה של האינטרנציונל הליברלי[1].

מצע

המפלגה מאמינה ב"חופש, אחריות, סובלנות, צדק חברתי ושוויון הזדמנויות: אלו הערכים המרכזיים של הליברליזם, והם נותרו העקרונות על פיהם החברה החופשית חייבת להיבנות. עקרונות אלו דורשים מאזן כוחות זהיר בין המעמדות האזרחיות החזקות, ממשלה דמוקרטית, שווקים חופשיים והתאחדות בינלאומית"[2].

המצע של המפלגה הליברלית של גיברלטר כולל את הסעיפים הבאים[3]:

  • המפלגה מחויבת לשמור על הדה-קולוניזציה של גיברלטר, על פי השאיפות של תושבי גיברלטר למימוש זכותם להגדרה עצמית.
  • המפלגה מחויבת להתנגד לטענות הטריטוריאליות של ספרד בנוגע לגיברלטר, לדחות אותן ולהתכחש לכך שהרעיון כלל אפשרי.
  • המפלגה תגן ותקדם את המטרות של גיברלטר בכל פורום בינלאומי שתוכל להיכנס אליו; המפלגה מחויבת להביא את גיברלטר לאירופה, ולהביא את אירופה לגיברלטר.

עמדתה של המפלגה הליברלית בנוגע למדיניות כלכלית היא ש"חברות חופשיות צריכות שווקים חופשיים. חברה ליברלית, חופשית וסבלנית דורשת כלכלת שוק. חופש פוליטי וחופש כלכלי כרוכים האחד בשני"[4].

בחירות

בבחירות הכלליות לאספה המחוקקת של גיברלטר בשנת 1991, קיבלה המפלגה (אז עוד "המפלגה הלאומית של גיברלטר") 4.7% מהקולות, ולא קיבלה מושבים בכלל בפרלמנט[5].

בבחירות הכלליות לאספה המחוקקת של גיברלטר בשנת 1996, קיבלה המפלגה 4.68% מהקולות, ולא קיבלה מושבים בכלל בפרלמנט[6].

בבחירות הביניים לאספה המחוקקת של גיברלטר בשנת 1999, שהתקיימו לאחר מותו של חבר הפרלמנט רוברט מור ממפלגת העבודה הסוציאליסטית של גיברלטר (GSLP), זכתה המפלגה הליברלית בראשותו של ד"ר ג'וזף גרסיה ב-51.46% מהקולות ובמושב[7].

בבחירות הכלליות לאספה המחוקקת של גיברלטר בשנת 2000, זכתה המפלגה (ברשימה מאוחדת עם ה-GSLP) ב-40% מהקולות, ובשני מושבים בפרלמנט[8].

בבחירות הכלליות לאספה המחוקקת של גיברלטר בשנת 2003, זכתה המפלגה (ברשימה מאוחדת עם ה-GSLP) ב-39.7% מהקולות, ובשני מושבים בפרלמנט[9].

בבחירות הכלליות לפרלמנט של גיברלטר בשנת 2007, זכתה המפלגה (ברשימה מאוחדת עם ה-GSLP) ב-45.49% מהקולות, וב-3 מושבים בפרלמנט[10].

בבחירות הכלליות לפרלמנט של גיברלטר בשנת 2011, זכתה המפלגה (ברשימה מאוחדת עם ה-GSLP) ב-48.88% מהקולות. המפלגה הליברלית וה-GSLP זכו במרבית הקולות, והן הרכיבו את הממשלה, כאשר למפלגה הליברלית יש 3 מושבים בפרלמנט (ואילו ל-GSLP יש 7 מושבים)[11].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0