העמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צה"ל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
העמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צה"ל
העמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צהל.webp
פעילות תמיכה בבני זוג לא רשמיים של חללי מערכות ישראל
יושב ראש תמר חיימוביץ-ריכטר
מנכ"ל עדי אלון שיינברג
תקופת הפעילות 1998–הווה (כ־26 שנים)

העמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צה"ל, המוכרת גם בשם הותיר אחריו חבר.ה היא עמותה ישראלית הפועלת לתמיכה בבנות זוג ובבני זוג של חללי מערכות ישראל שלא היו נשואים או ידועים בציבור, אלא בסטטוס של חבר או חברה, ולכן לא זכו לתמיכה שמעניקה המדינה לבני זוג רשמיים.

העמותה הוקמה בשנת 1998 על ידי פיליס חיימוביץ ובתה, עו"ד תמר חיימוביץ-ריכטר, בנות משפחתה של מיכל חיימוביץ, שארוסה, סגן אבי בוק, נהרג בספטמבר 1997 במוצב דלעת בדרום לבנון. בני המשפחה לא השלימו עם התעלמות המדינה מאבלה של חיימוביץ, ולכן הקימו את העמותה.

בעמותה פועלים צוותי ליווי המורכבים מחברה ותיקה בעמותה ומטפלת מומחית. הצוות מגיע לחברה שכולה בימים הראשונים לאחר האובדן, מלווה אותה, נותן לה מענה ראשוני ומציע להצטרף לקבוצות תמיכה ולקבל טיפול פסיכולוגי.

במהלך מבצע צוק איתן הצטרפו לעמותה כ-40 חברות שכולות. העמותה זכתה לתמיכתן של חברות הכנסת עליזה לביא ואיילת נחמיאס-ורבין, שבין השאר הובילה להחלטה של נציבות שירות המדינה להעניק לעובדות מדינה שהן חברות שכולות זכות להיעדרות בתשלום בזמן ה"שבעה" וביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.[1]

מאז הקמתה ועד לספטמבר 2023 בב-500 חברות שכולות. בעקבות מתקפת הפתע על ישראל, באוקטובר 2023, שבה נהרגו יותר מ-300 חיילים וחיילות, הצטרפו לעמותה 120 חברות וחברים חדשים. כדי ריבוי החיילות שנהרגו הוביל לשינוי שמה הלא רשמי של העמותה, המופיע בסמליל שלה, מ"הותיר אחריו חברה" ל"הותיר אחריו חבר.ה".

העמותה זוכה לתמיכת משרד הביטחון, שבשנת 2022 תרם 850,000 ש"ח מתוך הכנסות של 996,066 ש"ח שהיו לעמותה.[2] העמותה אינה מעסיקה עובדים בשכר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0