הפיגועים בקונסוליה הישראלית בסידני ובמועדון הכח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הפיגועים בקונסוליה הישראלית בסידני ובמועדון הכח
תאריך 23 בדצמבר 1982
מקום בונדיי, סידני, אוסטרליה
פצועים 2
שלט ציבורי להנצחת מועדון הכח בבונדיי

הפיגועים בקונסוליה הישראלית ובמועדון הכח בסידני אוסטרליה אירעו ב-23 בדצמבר 1982. שני הפיצוצים התרחשו באותו יום תוך חמש שעות זה מזה. הפיגוע הראשון הוביל למעצר בודד, אם כי מאוחר יותר בוטלו האישומים. בשנת 2011, משטרת ניו סאות' ויילס והמשטרה הפדרלית האוסטרלית פתחו מחדש את התיק, והתקיימו מעצרים חדשים. זה היה עוד ניסיון לפיגועים נגד שגרירויות ודיפלומטים ישראלים.

אירועים

ב-23 בדצמבר 1982, בסביבות השעה 14:00, התפוצץ מטען חבלה ליד דלת יציאת החירום של הקונסוליה הכללית הישראלית ברחוב ויליאם 80, סידני. מעוצמת הפיצוץ נפצעו שני בני אדם ונזק משמעותי נגרם לבניין הקונסוליה. בסביבות השעה 18:45 באותו יום התפוצץ מטען חבלה שני בתוך רכב שחנה מחוץ למועדון האקוה ברחוב הול 61–67, בונדיי, ניו סאות' ויילס. המטען לא התפוצץ כראוי ובפיצוץ שנגרם לא נפצע איש, עם זאת, שלושה כלי רכב ניזוקו באופן משמעותי כולל זה ששימש לאחסון המטען. מועדון "הכח" התמלא במספר רב של אנשים.

חקירה

חקירות ראשוניות של המשטרה הובילו למעצרו של גבר בן 31 שהואשם בגין פיצוץ מועדון הכח. התיק הועבר לבית המשפט, עם זאת, האישומים בוטלו מאוחר יותר על ידי התובע הכללי של ניו סאות' ויילס.

חקירה מחדש

בשנת 2011, תיק שני הפיגועים נפתח מחדש לאחר שהמשטרה גילתה מידע חדש. המקרה הוקצה לצוות המשותף ללוחמה בטרור (JCTT) בסידני, במסגרת "מבצע סובלנות". מהמשטרה נמסר כי הם "מאמינים שעדיין יש אנשים בקהילה שמכירים את האחראים לפיצוצים הללו".

באוגוסט 2012, גורמים במשטרה אישרו כי צוות חוקרים חקר בחודש מאי אותה שנה בנושא את מוחמד ראשיד, פלסטיני בן 65 ממוצא ירדני, שריצה באותה תקופה עונש של שבע שנות מאסר בכלא פדרלי באינדיאנה שבארצות הברית, בעקבות הרשעתו בביצוע פיגוע ירי בטיסה מיפן להוואי באוגוסט 1982. ראשיד הרג אז אדם אחד וגרם לפציעתם של 15 אחרים. החוקרים האמינו כי ראשיד אחראי גם לפיגועים בסידני[1].

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ מערכת וואלה! חדשות‏, אחרי 30 שנה: פיגוע נגד יהודים בסידני נחקר שוב, באתר וואלה!‏, 26 באוגוסט 2012
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0