התאבדות בסיוע רפואי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
  מדינות בהן התאבדות בסיוע רופאי היא חוקית
  מדינות בהן פסיקת בית המשפט קבעה התאבדות בסיוע רופאי מותרת, אך עד היום לא חוקקו חוקים מוסדרים בנושא
  מדינות בהן התאבדות בסיוע רופאי אינה חוקית
Secobarbital היא אחת התרופות הנפוצות ביותר להתאבדות בעזרת רופאים בארצות הברית

התאבדות בסיוע רפואיאנגלית: Assisted suicide) הוא סוג של התאבדות אשר מבוצעת בסיוע אדם אחר.[1] המונח מתייחס לרוב להתאבדות שמבוצעת בסיוע רופא (Physician-assisted suicide), שהוא התאבדות המבוצעת בסיוע של רופא או מטפל רפואי אחר. במדינות בהן התאבדות בסיוע רפואי מותרת על פי חוק, כאשר רופא המוסמך לכך קובע שאדם כשיר על פי חוק לסיים את חייו/חייה באמצעות התאבדות בסיוע רופא, בדרך כלל יכתוב הרופא למטופל מרשם רפואי עם מינון קטלני של תרופות.

במרבית תחומי השיפוט ברחבי העולם, סיוע לאדם להתאבד נחשב על פי החוק לפשע.[2] אנשים שתומכים בקיום של התאבדות בסיוע רופאים, קוראים לרוב לוודא שאלו שיסייעו לאנשים לסיים את חייהם, יהיו פטורים מהעמדה לדין פלילי בגין הריגה או פשעים דומים.

התאבדות בסיוע רפואי היא חוקית במדינות מסוימות, בנסיבות מסוימות, כולל במדינות קנדה, בלגיה, הולנד, לוקסמבורג, קולומביה, שווייץ, באזורים מסוימים בארצות הברית, בפורטוגל ובמדינת ויקטוריה שבאוסטרליה. ברוב אותן המדינות או האזורים האנשים שמעוניינים לבצע התאבדות בסיוע רפואי חייבים לעמוד בקריטריונים מסוימים, כמו מחלה סופנית, לוודא שהם כשירים לקבל החלטה זו, ולוודא שהם הביעו את רצונם שוב ושוב לסיים את חייהם.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

PrirodneNauke.png ערך זה הוא קצרמר בנושא מדעים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0