התקפת הקטיושות על פתח תקווה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
משגר רקטות קטיושה דומה לזה שבו נעשה שימוש בהתקפה

התקפת הקטיושות על פתח תקווה נערכה ב-7 ביולי 1971. רקטות קטיושה שנורו מהגדה המערבית לעבר העיר פתח תקווה פגעו במבנים אזרחיים וגרמו למותן של שלוש נשים וילדה. כעבור כשבוע הרג צה"ל את חברי חוליית המחבלים שירתה את הרקטות, אשר הגיעה מירדן.

ההתקפה

ב-7 ביולי 1971 בשעה 22:30 פגעו בפתח תקווה ארבע רקטות קטיושה שנורו ממזרח, משטח הגדה המערבית. הרקטות פגעו בשכונת שערייה הנמצאת במזרח העיר. נפגע בית החולים השיקומי בית רבקה. כמו כן נפגעו ליד בית החולים בית מגורים ברחוב קיש ושתי כיתות בבית ספר יסודי. בבית החולים נהרגה מאושפזת אחת. בבית המגורים נהרגה ילדה בת חמש. 19 אנשים נוספים נפצעו. שתיים מהפצועות שנפגעו בבית החולים מתו מפצעיהן בימים הבאים.

בבית החולים נפגעו בסך הכל עשרה מאושפזים וארבעה אנשי צוות. רבים מהם נפגעו מהריסות שנפלו עליהם. נפצעו גם ארבעת בני משפחת הילדה שנהרגה וכן שכנתם. הנפגעים הועברו לבתי החולים בילינסון והשרון. לבילינסון הועברו גם חולים מבית רבקה שחדריהם נהרסו בהתקפה. מטבח בית החולים בית רבקה נהרס בהתקפה. הדף התפוצצויות הרקטות גרם נזקים גם לבתים שכנים לאלו שנפגעו.

לאחר ההתקפה

ארגון פת"ח נטל את האחריות על ההתקפה בהודעה שפרסם בביירות שבלבנון.

סיור אווירי גילה את המשגר ששימש לירי הקטיושות ליד הכפר דיר בלוט, כתשעה קילומטר ממזרח לפתח תקווה. הוא היה מיועד לרקטות בקוטר של 122 מילימטר שטווחן 11 קילומטר. ליד המשגר נמצאה גופת פרדה, שנהרגה עקב התפוצצות. המקום גם היה ממוקש, ושני ילדים מקומיים נפצעו מהתפוצצות אחד המוקשים.

נערך מצוד אחרי חברי החוליה שירתה את הרקטות מתוך הנחה שכוונתה להימלט לשטח ירדן. במסגרתו הוטל עוצר על כפרים ממזרח לקו הירוק.

ב-15 ביולי זיהו חיילים את שבעת חברי החוליה ליד סרטבה, כחמישה קילומטר ממערב לנהר הירדן. בקרב שהתפתח עמם נהרגו שישה מהמחבלים. השביעי הצליח להימלט.

ממצאים שנמצאו על גופות המחבלים העלו שהם חצו את הירדן מערבה ב-3 ביולי כשהם מסתייעים בפרדות, לאחר תכנון מפורט של הפעולה. הם שהו בשטח בשליטה ישראלית במשך 12 ימים. בכליהם נמצא בין השאר תרשים מפורט של פתח תקווה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0