זהבי עצבני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו התוכנית

זהבי עצבני היא תוכנית רדיו בהגשת נתן זהבי המשודרת בתחנת הרדיו 103FM (לשעבר "רדיו ללא הפסקה") מאז שנת 1997. במסגרת התוכנית משמיע זהבי דעות לגבי ענייני השעה, לרוב דברי ביקורת. במהלך התוכנית עולים לשידור או שולחים פקס מאזינים המביעים אף הם את דעתם, ופותחים דיון עם זהבי שמתפתח לעיתים לעימות. דבריו של זהבי, בעיקר אלה המושמעים בשיחות עם מאזיניו, עולים לעיתים לטונים גבוהים ומושמעים בהם דברים בשפה רדודה הכוללים ניבולי פה. בעקבות מקרים שכאלה הוגשו למועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו לא אחת תלונות נגד זהבי והוא אף נקנס והושעה מספר פעמים.[1]

היסטוריה

בינואר 2001 עזב זהבי את התוכנית באופן זמני,[2] ושב אליה בסוף אותה שנה.[3] בעבר, תפסו את משבצת השידור פעמיים בשבוע בקביעות אראל סג"ל ועורך הדין אבי ברדוגו.

בשנותיה הראשונות ארכה התוכנית 3 שעות ושודרה בימים ראשון עד חמישי מהשעה 11:00 בבוקר ועד 14:00 בצהריים, ומאוחר יותר קוצרה לשעתיים ומשודרת החל בשעה 12:00. כמו כן, שודרה התוכנית בעבר בסינדיקציה גם ברדיו חיפה, ומאוחר יותר הועברה לתחנת "104.5 צפון" (לשעבר "צפון ללא הפסקה"), תחנת הבת של "103FM" באזור צפון הארץ. לעיתים, משמשים רון קופמן ואריה אלדד כמגישים מחליפים ברצועה זו. בעבר שידרו כמגישים מחליפים במשבצת השידור גם גבי גזית, יוסי שריד, אילן גילאון, יוסף פריצקי, זהבה גלאון, מיכאל בן ארי, אבי בניהו, שי גולדשטיין, רן אדליסט, מתי גולן, אלי מויאל ואלדד יניב. לאחר מספר שנים שודרה התוכנית בקביעות בימים ראשון עד רביעי בשעות הצהריים, כאשר את רצועת השידור בימי חמישי ממלא עורך הדין יורם שפטל אשר מגיש תוכנית בפורמט דומה. בתחילת 2018 עברה התוכנית לשידור בימים ראשון ושני, ואילו בימים שלישי ורביעי משדר במשבצת השידור גיא פלג.

התוכנית מזוהה עם הפתיח שלה, יצירת הג'אז Take Five של דייב ברובק, המנוגן בקביעות בסוף השעה הראשונה של התוכנית בימי ראשון. שיחות חריגות רבות שניהל עם מאזיניו מתפרסמות באתר YouTube על ידי גולשים שונים.

בתחילת 2017 להקת התקווה 6 הוציאה לאור כסינגל את השיר "משהו נעים לנשמה", המבוסס על משפט שאמר נתן זהבי באחת התוכניות.[4]

ב-20 במרץ 2018 הודיע זהבי על יציאה ל"חופשה לא מוגבלת בזמן" מהגשת התוכנית.[5] לאחר כחודשיים, ב-27 במאי 2018, הודיע זהבי על שובו לתוכנית החל ב-3 ביוני באותה שנה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0