זירת קרב מרובת משתתפים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מפה סטנדרטית של משחק מהסוגה. הקווים הצהובים מציינים את השבילים, בהם ממוקד עיקר המשחק. הנקודות הכחולות או האדומות מציינות את המגדלים אשר מגינים על השבילים (כל קבוצה בצבע אחר); האזורים המודגשים בצבעים הם בסיסי הקבוצות, והעיגולים הצבועים בפינות הם המבנה העיקרי אותו הקבוצה היריבה נדרשת להרוס.

זירת קרב מרובת משתתפיםאנגלית - MOBA - Multiplayer online battle arena), ידועה גם כאסטרטגיית פעולה בזמן אמת (ARTS - action real-time strategy) היא תת-סוג של משחקי אסטרטגיה בזמן אמת, המהווים סוגה של משחקי וידאו, בו כל שחקן שולט בדמות אחת מבין שתי קבוצות ומטרתו היא להרוס את המבנה העיקרי של הקבוצה היריבה. לצורך ביצוע משימה זו השחקן נעזר בדמויות הנשלטות על ידי מחשב הצועדות ישר לאורך שביל קבוע ובתכונות ייחודיות הקיימות בדמות אותה בחר השחקן, תכונות שלרוב ניתן לשפר בזמן משחק. שלא כמו בסוגת משחקי הפעולה ומשחקי אסטרטגיה בזמן אמת, השחקן לרוב לא יוצר יוצר מבנים או יחידות.

סוגת משחקים זו החלה עם המשחק Aeon of Strife, מפה ייחודית של המשחק סטארקראפט[1][2]. בגרסה זו ארבעה שחקנים, כל אחד שולט ביחידה רבת עוצמה אחת ונעזר ביחידות חלשות יותר הנשלטות על ידי מחשב, התמודד כנגד מחשב.

לאחר משחק זה, ולפי המפה אותה יצר המשחק, נוצרה DotA, מפה ייחודית למשחק Warcraft 3 The Frozen Throne, והפכה לאחד המשחקים המצליחים בהיסטוריה. משחק זה היה הראשון מסוגה זו, ואחד הראשונים בכלל מסוגת משחקי האסטרטגיה בזמן אמת, בו בוצעו טורנירים נושאי פרסים כספיים משמעותיים[3]. בעקבות משחק זה הופיעו כותרים מצליחים באותו הסגנון, כLeague of Legends, וHeroes of Newerth ולבסוף גם המשך ישיר, Dota 2, שהפכו כל אחד מהם למשחקים מהמשוחקים ביותר בעולם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Frequently Asked Questions". GetDota.com. ארכיון מ-11 בנובמבר 2010. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ [%= data.comment.created_on %]. "MOBA, DOTA, ARTS: A brief introduction to gaming's biggest, most impenetrable genre". Polygon. נבדק ב-23 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "History of DotA". Gosugamers.net. נבדק ב-8 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0