טופי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוכריות טופי

טופי הוא ממתק המיוצר על ידי הרתחת דבשה או סוכר עם חמאה, חלב ולעיתים גם קמח. התערובת מחוממת לטמפרטורה של 150-160° צלזיוס, ולעיתים מוסיפים לה צימוקים. התערובת הרתוחה מוכנסת לתבניות בעלות צורות שונות. בהתאם למשך ההרתחה והטמפרטורה, משתנה מידת הדביקות והקשיות של הטופי לאחר התקררותו. טופי אנגלי מיוצר באופן דומה, ונהוג להוסיף לו שקדים.

סוג נוסף של טופי המכונה "חלת דבש" או "טופי ספוג" מיוצר על ידי הוספת בועות אוויר לתערובת (המבוצעת באמצעות הוספת סודה לשתייה וחומץ לתערובת).

ממתק נפוץ אחר (המוגש בעיקר בחג המולד או בליל כל ה"קדושים") הוא תפוח טופי - תפוח הטבול בטופי, המוחזק על מקל.

מקור השם

מקור השם "טופי" אינו ברור. המילה הגיעה לשפה העברית מהשפה האנגלית. על פי מילון אוקספורד, המילה הגיעה לשפה האנגלית בשנת 1825.

ראו גם

לקריאה נוספת

מקגי, הארולד, On Food and Cooking.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טופי בוויקישיתוף