טורנדו רוסיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טורנדו רוסיני מוגש לצד כבד אווז ועליו רוטב כמהין.

טוּרְנֶדוֹ רוֹסִינִיצרפתית: Tournedos Rossini) הוא מתכון מהמטבח הצרפתי, הכולל אומצת פילה בשר בקר צלויה עם פרוסת כבד אווז, בתוספת פטריות כמהין או בתוספת ציר בקר. הבשר מטוגן במחבת בחמאה או בתחליפיה במתכונים כשרים, ומוגש על טוסט, כאשר מעליו מונח כבד אווז, ורוטב העשוי פטריות כמהין ויין מדירה.

מקורו של מאכל זה שנוי במחלוקת. לפי גרסה אחת המאכל הוכן על ידי השף הצרפתי אוגוסט אסקופייה עבור המלחין ג'ואקינו רוסיני. לפי גרסה אחרת, היה זה רוסיני שהמציא את המאכל.

טורנדו רוסיני

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טורנדו רוסיני בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0