יוזמה דרך הלב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יוזמה דרך הלב
לוגו יוזמה דרך הלב.png

יוזמה דרך הלב הוא ארגון חברתי הפועל לשינוי חברתי וכלכלי של אנשים עם מוגבלויות, לרוב לנפגעי נפש, ולשילובם בקהילה באמצעות שיקום תעסוקתי.

רקע

הארגון הוקם בשנת 2006 במטרה לסייע לבעלי מוגבלויות להשתלב בשוק העבודה[1].

הארגון מעסיק כ-90 עובדים, כ-25% מהם מתמודדים עם מוגבלויות שונות, ומאפשרים מסלולי התפתחות מקצועית ואישית. הם מסייעים בהשתלבות של מאות מתמודדים בשוק העבודה הפתוח. הארגון מפעיל מיזמים ותוכניות ייחודיות המתאימות לצרכים של קהלי היעד, תוך הגשמת הייחודיות שבכל אחד מהם והובלה לשיקום ולשילוב תעסוקתי.

החל משנת 2008, מנכ"לית העמותה היא בלהה גולן גורדון, לשעבר מנכ"לית העמותה לעידוד פיתוח יזמות בנגב וסמנכ"לית שיווק ופיתוח מעיין וונצ'רס[1].

חזון

יוזמה דרך הלב תפעל להוביל לעולם בו לכל אדם המתמודד עם מוגבלות, יתקיימו מגוון אפשרויות שיקום ושילוב לבחירה, התואמות את שאיפותיו וצרכיו. עולם בו הוא יוכל למצות את הפוטנציאל והייעוד האישיים, התעסוקתיים והחברתיים שלו בכל דרך בה יבחר. עולם בו כל גילוי של מוגבלות מוביל למסע של העצמה, התפתחות והתקדמות. יוזמה דרך הלב תוביל בעולם זה בתהליכי הידע, החדשנות והמצוינות, ותהווה גורם משמעותי בפיתוח של שיתופי פעולה עם כל גורמי השיקום והטיפול הפועלים לטובת אנשים המתמודדים עם מגבלות. החברה תמשיך להקפיד על כך שלפחות שליש מעובדיה הם בעלי ניסיון אישי בבריאות הנפש.

ערכים

  • לפרוץ גבולות ומגבלות.
  • חדשנות, יצירתיות, יוזמה והנעה.
  • מקצועיות, מומחיות, מצוינות.
  • בחירה מימוש תקווה ולמידה.

תוכניות הארגון

הארגון פועל בשיתוף ובמימון משרד הרווחה ומשרד הביטחון והאגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות וג'וינט ישראל[2]. בין התוכניות:

  • צרכנים נותני שירות - תוכנית ייחודית שמטרתה לשלב אנשים עם ידע מניסיון אישי כעובדי שיקום במערך שירותי השיקום והטיפול. התכנית מציעה מערך ליווי תעסוקתי מומחה בפריסה ארצית. הליווי נועד לתמוך, לקדם ולאפשר את שילובם המוצלח בעבודה של אנשים עם אבחנה פסיכיאטרית (מתמודדים) כעובדי שיקום וטיפול מן המניין בכל מגוון התפקידים במערך שירותי הבריאות והרווחה : חונכים, מדריכי שיקום, רכזי תעסוקה, מתאמי טיפול, מנחי קבוצות ועוד. בנוסף, מציעה התוכנית שירותי ליווי וייעוץ למנהלים ולצוותים.
  • יוזמה - תוכנית המספקת שירותי הדרכה, ליווי אישי, אימון שיקומי וייעוץ עסקי במסלולים להעסקה עצמית, פיתוח קריירה ומיזמים קבוצתיים. התוכנית הוקמה במטרה לקדם שילוב מוצלח של מחלימים כעובדי שיקום מן המניין בבריאות הנפש[3].
  • יזמות עסקית חברתית - ליווי ואימון שיקומי לפיתוח עסקים מצליחים ויציבים בתחום השיקום והטיפול המבוססים על ידע מניסיון אישי.
  • סוקרי איכות -תוכנית העוסקת בביצוע סקר לבדיקת שביעות רצון ואיכות חיים בקרב מקבלי שירותי בריאות הנפש במסגרות השיקום השונות בקהילה. הסקרים נותנים ביטוי לקולם של המתמודדים, משפיעים, ומאפשרים שינוי ושיפור בשירותי השיקום בקהילה. הסוקרים הם אנשים המתמודדים בעצמם שעברו קורס והכשרה ייעודיים.
  • בוחרים לעבוד - שירותי שיקום תעסוקתי לאנשים עם מוגבלות פיזית או חושית.
  • אופק משפחתי - אימון שיקומי, כלכלי ותעסוקתי למשפחות תומכות.

קהל יעד

  • זכאי סל שיקום - אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית, פיזית או חושית ואשר נקבע להם שיעור נכות נפשית העומד על 40% ומעלה המעוניינים להשתלב בשוק העבודה באופן מלא או שכיר, כשכירים או כעצמאיים (פרילנס), בתחום השיקום והטיפול או בכל תחום אחר, יכולים לקבל את השירות באמצעות סל שיקום (משרד הבריאות, משרד הביטחון).
  • לקוחות פרטים - "יוזמה דרך הלב" מציעה לאנשים שאינם מעוניינים להירשם במסגרת ציבורית או שאינם זכאים לסל שיקום, לפנות אלינו באופן פרטי, ולקבל את השירות.
  • בני משפחות של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית, פיזית או חושית - משפחה ברוב המקרים, היא הגורם המרכזי המשפיע על תהליך השיקום של בן משפחה המתמודד עם נכות. לצד זאת, המשפחה עצמה מושפעת מתהליך השיקום, וזקוקה לתמיכה ולייעוץ. בחלק מהמקרים עלולה להופיע גם שחיקה או פגיעה בקרב בני משפחה ובמבנה המשפחתי בעת שאחד מבני המשפחה חווה משבר, נפגע או חולה.
  • מסגרות שיקום - מסגרות שיקום מתמודדות באופן שוטף עם סוגיות שונות הקשורות בהעסקת צרכנים נותני שירות (הגדרת התפקיד, הצבת גבולות, מתן משוב, חשיפה ועוד). בכדי ללמוד כיצד ניתן להיעזר בידע ובניסיון של צרכנים נותני שירות באופן שיתרום להתפתחות הארגון, הצוות ומקבלי השירותים, "יוזמה דרך הלב" מציעה למסגרות השיקום ליווי וייעוץ מקצועי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0