יום הרדיו העולמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל יום הרדיו העולמי

יום הרדיו העולמי הוא מועד בינלאומי שנערך מדי שנה ב-13 בפברואר.[1] יום הרדיו עוסק באהבת הרדיו, ובשאלה מדוע בני האדם זקוקים לרדיו היום יותר מתמיד. יום זה הוכרז ב-3 בנובמבר 2011 על ידי אונסק"ו.

רקע

בעקבות בקשה של האקדמיה הספרדית לרדיו ב-20 בספטמבר 2010 הציעה ספרד כי מועצת המנהלים של אונסק"ו תכלול את ההכרזה על יום רדיו עולמי בסדר היום. מועצת המנהלים של אונסק"ו אישרה את הצעת ספרד להכרזה על "יום רדיו עולמי" ב -29 בספטמבר 2011. באונסק"ו ביצעו התייעצויות נרחבות במהלך 2011 עם בעלי עניין מגוונים, דהיינו אגודות שידור; ציבוריות, פרטיות, קהילתיות ובינלאומיות; סוכנויות האו"ם; קרנות ותוכניות; ארגונים לא ממשלתיים הקשורים לנושא; אקדמיה; קרנות וסוכנויות פיתוח דו-צדדיות; כמו גם משלחות קבועות של אונסק"ו ועדות לאומיות עבור אונסק"ו. בין התגובות להצעה, 91% תמכו בפרויקט, כולל תמיכה רשמית של איגוד שידורי המדינות הערביות (ASBU), איגוד שידורי אסיה-פסיפיק (ABU), האיחוד האפריקאי לשידורים (AUB), איגוד השידור הקריבי CBU, איגוד השידור האירופאי (EBU), האיגוד הבינלאומי של השידור (IAB), אגודת השידור של צפון אמריקה (NABA), ארגון הטלקומוניקציות (ITI), ה- BBC, URTI, רדיו הוותיקן ועוד.

מועצת אונסק"ו המליצה למושב ה-36 של הוועידה הכללית של אונסק"ו להכריז על יום רדיו עולמי, וכי יום זה ייחגג ב-13 בפברואר, היום בו הוקמה תחנת הרדיו של האו"ם ב-1946 וכמו כן, היא מזמינה את כל המדינות החברות באומות המאוחדות, ארגונים של ארגון האומות המאוחדות וארגונים בינלאומיים ואזוריים אחרים, איגודים מקצועיים ואיגודי שידור, וכן חברה אזרחית, כולל ארגונים לא-ממשלתיים ויחידים, לחגוג את יום הרדיו העולמי, באופן שבו כל אחד מחשיב אותו ההולם ביותר.

יום הרדיו העולמי (2018)

יום הרדיו העולמי בשנת 2018 התקיים ב-13 בפברואר 2018 בסימן "רדיו וספורט". יום הרדיו העולמי חגג את הספורט המסורתי שחיבר אותנו למורשת התרבותית. כמו כן עסקו ביום זה בתת-הנושאים הבאים:

  • רדיו וספורט בונים קהילות.
  • רדיו וספורט מעוררים השתתפות והכללה.
  • רדיו מטפח רצון טוב והשראה.
  • איך הרדיו משפיע על חיינו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ International Days, www.un.org (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0