ישראל קופרשטיין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישראל גריגורייביץ' קופרשטיין
Израиль Григорьевич Куперштейн
לידה 14 באוגוסט 1915
צ'רקסי, האימפריה הרוסית האימפריה הרוסיתהאימפריה הרוסית
פטירה 16 במרץ 1995 (בגיל 79)
צ'ליאבינסק, רוסיה רוסיהרוסיה
השתייכות הצבא האדוםהצבא האדום הצבא האדום
תקופת הפעילות 19361962 (כ־26 שנים)
דרגה פודפולקובניק פודפולקובניק (סגן אלוף)
תפקידים בשירות
שריונר, מפקד צוות טנק,
פעולות ומבצעים
עיטורים
גיבור ברית המועצות
עיטור לנין
עיטור המלחמה הפטריוטית הגדולה מדרגה ראשונה
3 עיטורי הכוכב האדום[1]
מדליות שונות

ישראל גריגורייביץ' קופרשטייןרוסית: Израиль Григорьевич Куперштейн;‏ 14 באוגוסט 191516 במרץ 1995) היה יהודי סובייטי, שעוטר כגיבור ברית המועצות על פועלו כקצין שריון בצבא האדום במהלך מלחמת העולם השנייה.

ביוגרפיה

נולד בעיר צ'רקסי במשפחתו של פועל. למד בבית ספר מקצועי. הוכשר להיות מכונאי רכב. בשנת 1936 גויס לשירות סדיר בצבא האדום. סיים את שירותו בשנת 1938. עבד כמכונאי במוסך ממשלתי. בשנת 1939, גויס לשירות מילואים, במסגרתו נטל חלק במלחמת החורף. בסיום המלחמה חזר לחיים אזרחיים.

לאחר הפלישה הנאצית לברית המועצות ב-1941 לא גויס לצבא. הוא התפנה מזרחה ועבד במפעל לייצור טנקים בעיר צ'ליאבינסק. ביוני 1942 גויס שוב לשירות הצבאי. שירת ביחידות עורפיות. בסוף 1942 התקבל לבית הספר לקציני שריון בעיר גורקי. לאחר סיום הלימודים הועלה לדרגת סגן משנה. שובץ בחטיבת המשמר המשוריינת מס' 52, כמפקד טנק.

במהלך קרב דנייפר, טנק, עליו פיקד קופרשטיין, היה בין הראשונים שצלח את הנהר דנייפר והגיע לגדה המערבית. טנק חיפה באש תותחו על חיילי החי"ר וניהל קרבות עם הטנקים הגרמנים. במהלך השעות הראשונות לאחר הצליחה הצליח צוות הטנק בפיקודו של קופרשטיין לחסל שני טנקים גרמנים. בהמשך נעה החטיבה, בה שירת קופרשטיין, צפונית לקייב, כדי לחתוך את הכביש קייב-ז'יטומיר ולמנוע מהגרמנים להביא תגבורת לכוחותיהם בעיר קייב. החטיבה קיבלה פקודה להשתלט על העיר פסטוב, צומת רכבות חשובה, אשר צמודה לכביש קייב-ז'יטומיר. טנק בפיקודו של קופרשטיין היה בחוד ההתקפה. הוא היה הראשון שנכנס לעיר וסייע בכיבושה. במהלך הקרבות בפסטוב השמיד 3 טנקים גרמנים נוספים. על גבורתם בקרב דנייפר הוענק לכל חברי צוות הטנק (מפקד - ישראל קופרשטיין, תותחן מיכאיל גראבסקי, נהג - ויקטור בוגייב, מקלען-קשר - בוריס ברסטובסקי) תואר גיבור ברית המועצות.[2]

היחידה, בה שירת קופרשטיין המשיכה להתקדם מערבה. קופרשטיין נטל חלק במבצע לבוב-סנדומייז', מבצע ויסלה-אודר, הקרב על ברלין וסיים את המלחמה בפראג.

לאחר המלחמה נשאר ישראל קופרשטיין לשרת בצבא הקבע. הוא מלא תפקידי פיקוד ומטה שונים בחיל השריון הסובייטי. השתחרר מהשירות בשנת 1962 בדרגת פודפולקובניק (סגן אלוף). לאחר סיום השירות הצבאי התיישב ישראל קופרשטיין בעיר צ'ליאבינסק.

ישראל קופרשטיין נפטר ב-16 במרץ 1995.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Персональный сайт - Куперштейн Израил Григорьевич, necropolural.narod.ru, דף המוקדש לישראל קופרשטיין באתר בית העלמין של העיר צ'ליאבינסק
  2. ^ Куперштейн Израил Григорьевич, www.warheroes.ru, דף המוקדש לישראל קופרשטיין באתר "גיבורי המדינה"
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0