לה פיראמיד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ויין, 2009

לה פיראמידצרפתית: La Pyramid) היא מסעדה שנוסדה בעיירה ויין על ידי אוגוסט פואן. בנו פרנאן פואן, שנחשב לגדול בטבחי צרפת בין השנים 1930 עד למותו ב-1955, שימש כשף המסעדה, שנחשבה לטובה במסעדות צרפת ואחת לטובות ממסעדות העולם. למסעדה הוענקו בימיו שלושה כוכבים - הניקוד המקסימלי במדריך המסעדות היוקרתי מישלן והיא הייתה אתר עלייה לרגל לגורמטים מכל רחבי צרפת והעולם. המסעדה גם נכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם כאחת ממאה וארבעים וארבע המסעדות הטובות בעולם, [1] היא ממוקמת בבניין מלון בוטיק המשתייך לרשת הרלה א שאטו.

לאחר מותו של פואן שמרה המסעדה על שלושה כוכבים במישלן בניהולה של אלמנתו ששמרה על סטנדרטים בלתי מתפשרים עד למותה בשנת 1986. כיום (2009) המסעדה מחזיקה בשני כוכבים במדריך מישלן - ניקוד בו מחזיקות רק כמאה מסעדות בצרפת, ושבע עשרה נקודות במדריך הגומיו. השף והבעלים הוא פטריק הנריקס.

מקורות

  • ענבר, אביטל. התענוגות של צרפת. תל אביב, אריה ניר, מודן, 1997; עמ' 121, 186.
  • Larousse Gastronomique, president of gastronomic comitee: Joel Robuchon, Clarkson Potter Publishers,Random House, New York, 2001
  • Chelminski, Rudolph. The Perfectionist: Life and Death in Haute Cuisine, New York, Gotham Books Penguin Group, 2005.
  • Michael Steinberger, Au Revoir to All That: The Rise and Fall of French Cuisine, Bloomsbury Publishing PLC, 2010. pp. 24-26, 32, 37.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לה פיראמיד בוויקישיתוף

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0