לחם שום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לחם שום

לחם שום הוא מאפה אמריקאי פשוט מלחם בתוספת של שום וחמאה ו/או שמן זית.

לרוב מכינים לחם שום מבאגט. ניתן לחתוך אותו במרכזו לשתי חתיכות שנשארות מחוברות בתחתית, למרוח במרכז הבאגט חמאה מותכת או שמן זית ושום כתוש (או אבקת שום) ואז לאפות את הבאגט מספר דקות בתנור אפייה או בטוסטר אובן. צורת הכנה אחרת היא פריסת הבאגט לפרוסות (בדרך כלל באלכסון) ומריחת חומרי התיבול על הפרוסות.

בפיצריות ישראליות יש המכינים לחם שום מבצק הפיצה. במסעדות מזרחיות בישראל מכינים לעיתים לחם שום מפיתה.

לאחר סיום האפייה מתקבל לחם פריך בטעם שום.

בנוסף לתיבול הבסיסי ניתן להוסיף ללחם שום תוספות כגון ריחן, זעתר, פפריקה, פרמזן, מוצרלה, צ'דר ועגבניות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחם שום בוויקישיתוף