לחמניית זעפרן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לחמניית זעפרן
לחמניות הזעפרן שנהוג לאכול במדינות סקנדינביה במהלך חג יום סנטה לוסיה

לחמניית זעפרןאנגלית: Saffron bun, בשוודית: Lussekatt) היא לחמנייה מתוקה בטעם זעפרן המכילה גם מעט פירות יבשים, כגון דומדמניות או צימוקים.[1]

המרכיבים העיקריים של לחמניות הזעפרן הם קמח רגיל, חמאה, שמרים, סוכר, ודומדמניות או צימוקים. גרסאות גדולות יותר של המאכל, אשר נאפות בתבנית כיכר, מכונות "עוגות זעפרן".

במדינות סקנדינביה, בהן לחמניות הזעפרן פופולריות במיוחד מדי שנה ב-13 בדצמבר, במהלך חגיגות יום סנטה לוסיה, מכונות לחמניות הזעפרן "לוסה בולה" (Lussebulle) או "לוסה קט" (Lussekatt) בשוודית, ו"לוסקט" בנורווגית (Lussekatt). במדינות אלה נהוג במיוחד להשתמש בצימוקים במאפה במקום דומדמניות. הלחמניות נאפות בצורות רבות באופן מסורתי כאשר הצורה הנפוצה ביותר וגם הפשוטה ביותר היא צורת S הפוכה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחמניית זעפרן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Babington, Moyra (1971) The West Country Cookery Book. London: New English Library; pp. 111-12
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0