לצ'ו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לצ'ו

לצ'והונגרית: Lecsó, בצכית וסלובקית Lečo, בפולנית Leczo ובגרמנית Letscho) הוא תבשיל ירקות מהקלאסיקה ההונגרית, שדומה מאד בהרכב ובצורת ההכנה לשקשוקה הצפון אפריקאית. ההבדל הבולט הוא שהביצה מקופלת (מקושקת) פנימה בניגוד לשקשוקה בה הביצה מתבשלת בשלמותה (עין). עוד תבשיל דומה הוא ל-Peperonata מהמטבח האיטלקי.

הלצ'ו מכיל בצל, שום, עגבניות בשלות, פלפלים ירוקים בהירים (ולעיתים גם אדומים או צהובים), מלח ופפריקה. באזורים מסוימים בהונגריה מוסיפים ללצ'ו קותלי חזיר מטוגנים בשמן.

לעיתים מגישים את הלצ'ו על בסיס של אורז (Rizses lecsó), עם בצקניות (נוקדלי), או אפילו לבדו, אבל בהונגריה הלצ'ו הוא לפעמים המנה העיקרית, כאשר לעיתים מוסיפים לו יין ונקניקיה הונגרית (Lecsókolbász).

באוסטריה הלצ'ו מוגש כתוספת לנקניקיות או בשר צלוי על הגריל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לצ'ו בוויקישיתוף


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0