לקרדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לקרדה

לקרדה הוא בוניטו או מקרל כבוש, מקורו מהמטבח האימפריה העות'מאנית.[1]

מקור השם ביוונית ביזנטית: lakerta (λακέρτα) ('מקרל'), מלטינית: lacerta ('מקרל' או 'טרכון').[2] יש הטוענים כי השם הוא עיוות של המילה 'La querida' בספרדית, כלומר "יקירה שלי".[3]

מוציאים מנתחי הבוניטו את העצמות, משרים אותם בתמלחת ואחר כך ממליחים אותם למשך שבוע. אז הם מוכנים לאכילה, או לחלופין, לשימור בשמן זית. במקום בדגי הבוניטו, ניתן להשתמש בדגי מקרל גדולים או בדגי טונה קטנים, בצורה דומה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לקרדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ רותי קינן, הלקרדה מכה שנית - הכל על דגים מלוחים וכבושים, באתר ynet, 10 באפריל 2006
  2. ^ אתר למנויים בלבד גיל ססובר ואילון עמיר, לקרדה והגיבור הכבוש של האימפריה העות'ומאנית, באתר הארץ, 19 בינואר 2017
  3. ^ "İzmir'de özel bir mekân: "La querida"". arsiv.salom.com.tr.
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0