מגרדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרידת שום

מגרדה היא כלי מטבח שמטרתו גירור מוצרי מזון לרצועות, כולל לגרידת פרי הדר.[1][2]

תיאור

אורכה של המגרדה נע בין 4 ס"מ ל-10 ס"מ. למגרדה יש ידית וקצה מעוקל ממתכת, שחלקו העליון מחורר בשורת חורים עגולים עם חישוקים מושחזים.[3][4]

שימושים

בשביל לגרד ולשפשף את האפיקארפ של הפרי, יש למשוך כלפי פנימה על פני קליפתו של הפרי. ניתן להוסיף את הגרידה למאפים ולממתקים שונים בשביל להוסיף טעם וריח. ניתן להוסיף את הגרידה לקוקטיילים כקישוט.[5][6]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מגרדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ James A. Beard (1970-02-16). "Man's Best Friends:Stripper and Zester". Saint Petersburg Times. ארכיון מ-2021-08-16. נבדק ב-2021-08-16.
  2. ^ "A potpourri of unusual holiday gifts for your favorite chef". CNN. 2000-12-11. ארכיון מ-2012-10-16. נבדק ב-2021-08-16.
  3. ^ "What Is a Lemon Zester?". Ask. אורכב מ-המקור ב-11 בנובמבר 2013. נבדק ב-6 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "What Is a Citrus Zester?". WiseGeek. ארכיון מ-2018-01-13. נבדק ב-6 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "How to zest a lemon". CookThink. אורכב מ-המקור ב-20 ביולי 2013. נבדק ב-6 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ "Lemon zest and lemon zester". What's Cooking?. ארכיון מ-2021-08-12. נבדק ב-6 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0