מוזיאון התחבורה של לונדון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוזיאון התחבורה של לונדון
מידע כללי
כתובת קובנט גרדן, לונדון, בריטניההממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת
(למפת לונדון רגילה)
Greater London UK district map (blank).svg
 
מוזיאון התחבורה של לונדון
מוזיאון התחבורה של לונדון
קטר קיטור של הרכבת המטרופולינית- קטר הקיטור היחיד בעולם ששימש רכבת תחתית ונשמר עד היום
תחבורה ציבורית המונעת על ידי סוסים משנת 1882
רכבות של הרכבת התחתית של לונדון מוצגות במוזיאון

מוזיאון התחבורה של לונדוןאנגלית: London's Transport Museum) הוא מוזיאון בקובנט גרדן שבסיטי של וסטמינסטר במרכז לונדון. המוזיאון מוקדש לתיאור התפתחות התחבורה הציבורית בלונדון.

תיאור המוזיאון

המוזיאון נמצא במבנה מ-1872 ושימש בעבר חלק משוק הפרחים של קובנט גרדן. הוא מציג את התפתחות התחבורה הציבורית בלונדון. תצוגת המוזיאון כוללת דגמים ישנים של אוטובוסים, חשמליות וקרונות רכבת תחתית. כמו כן יש בו מפות ומוצגים המראים את התפתחות מערכת התחבורה הציבורית ואת דמותה הציבורית של המערכת (לדוגמה: גלויות דואר). מרבית הפריטים שברשות המוזיאון אינם מוצגים מפאת גודלם, ואלה מוחזקים בסניף של המוזיאון באקטון שבלונדון. סניף זה אינו פתוח לקהל למעט באירועים מיוחדים.

היסטוריה של המוזיאון

המוזיאון נפתח לקהל בשנת 1980. שמו המקורי היה "מוזיאון התחבורה לונדון" (באנגלית: London Transport Museum). המוזיאון התמקד בעיקר בקווי האוטובוסים והרכבת התחתית של העיר.

בשנת 2000 שונתה הנהלת המוזיאון והבעלות עליו עברה לידי ארגון תחבורה עבור לונדון - הארגון האחראי על הניהול והתיאום בין מערכות התחבורה השונות בלונדון. בהתאם, שונו התצוגות במוזיאון והוא עבר להציג את כל האספקטים של התחבורה בלונדון (ולא רק הציבורית). כמו כן שונה שם המוזיאון ל"מוזיאון התחבורה של לונדון".

ב-4 בספטמבר 2005 נסגר המוזיאון לצורך שיפוץ בעלות של 18.6 מיליון ליש"ט, במסגרת השיפוץ יתווספו למוזיאון נושאים נוספים הקשורים לתחחבורה בלונדון, כגון נושא הרכיבה על אופניים ברחבי העיר, וכן המוניות בלונדון והתחבורה הימית בעיר (תחבורה באמצעות תעלות ותחבורה בנהר התמזה). פרויקט השיפוץ הסתיים בנובמבר 2007 והמוזיאון פתוח לקהל הרחב.

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0