מונדיאל 1962

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גביע העולם בכדורגל - צ'ילה 1962
Campeonato Mundial de Fútbol - Chile 1962
הפוסטר הרשמי של מונדיאל 1962
מארחת צ'ילהצ'ילה צ'ילה
מספר משתתפות
(מתוך 56 משתתפות שנרשמו)
הזוכה נבחרת ברזיל בכדורגל ברזיל
(זכייה שנייה)
מספר משחקים 32
מספר שערים 89 (2.78 בממוצע למשחק)
מספר צופים 776,000 (24,250 בממוצע למשחק)
מלך השערים ברזילברזיל גארינצ'ה
ברזילברזיל ואוה
צ'ילהצ'ילה לאונל סאנצ'ס
יוגוסלביהיוגוסלביה דראז'ן ירקוביץ'
ברית המועצותברית המועצות ולנטין איבנוב
הונגריההונגריה פלוריאן אלברט
(4 שערים לכל אחד)
השחקן המצטיין ברזילברזיל גארינצ'ה
→ שוודיה 1958
אנגליה 1966 ←

מונדיאל 1962 נערך בצ'ילה בין ה-30 במאי ל-17 ביוני. הנבחרת הזוכה הייתה ברזיל שזכתה בתואר בפעם השנייה בתולדותיה, לאחר שניצחה במשחק הגמר את נבחרת צ'כוסלובקיה.

רק שלוש מדינות התמודדו על אירוח המונדיאל: גרמניה המערבית, ארגנטינה וצ'ילה. אף על פי שארגנטינה הייתה עדיפה, נבחרה צ'ילה לארח את הטורניר, שנתיים לאחר רעידת האדמה שפקדה אותה. צ'ילה בנתה אצטדיונים חדשים לכבוד אירוח הטורניר.

מבנה הטורניר נשאר כפי שהיה במונדיאל 1958. 16 נבחרות העפילו לטורניר לאחר טורניר מוקדמות, וחולקו לארבעה בתים של ארבע נבחרות בכל בית. שתי הנבחרות הטובות ביותר מכל בית העפילו לשלב רבע הגמר.

בשלב הבתים איבדה נבחרת ברזיל את שחקנה החשוב ביותר, פלה, שהספיק לשחק שני משחקים בלבד לפני שנפצע, ובאחד מהם אף כבש שער. הפציעה של פלה הובילה לכך שגארינצ'ה הפך למנהיג החדש של ברזיל בטורניר. אף על פי שנולד נכה, עבר גארינצ'ה בילדותו מספר ניתוחים שבזכותם קיבל את היכולת ללכת. בהתחשב בהישגיו המרשימים בחייו האישיים ובעולם הכדורגל הפך גארינצ'ה לאגדה.

כללית, טורניר זה עמד בסימן עלייתו של הכדורגל ההגנתי, שנמשכה גם בטורנירים הבאים, וניכרה בו ירידה משמעותית במספר השערים בהשוואה לטורנירים השופעים של שנות החמישים. זאת, יחד עם מיקומו הנידח יחסית, מיעוט צופים בחלק מהמשחקים, אפילו בשלבים מתקדמים, ואירועים אלימים שהתרחשו בו, הביאו לכך שהטורניר נחשב לאחד הפחות מוצלחים והפחות זכורים בתולדות המשחק.