מונטריי ג'ק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מונטריי ג'ק
Pepperjack Cheese.jpg

מונטריי ג'קאנגלית: Monterey Jack, או בקיצור ג'ק, גבינה אמריקאית לבנה חצי קשה, המיוצרת מחלב פרה. מתאפיינת בטעם מתון ומתיקות קלה.[1]

הגבינה נאכלת לבד או משולבת עם קולבי: קולבי-ג'ק או עם צ'דר צהוב: צ'דר-ג'ק. פלפל ג'ק הוא ווריאציה בטעם פלפלי צ'ילי ועשבי תיבול. ג'ק דריי היא גבינה קשה יותר עם זמן יישון ארוך יותר.

מקורות

בצורתה המוקדמת, מונטריי ג'ק נוצרה על ידי כמרים פרנציסקנים מהמאה ה-18 ממונטריי, אלטה קליפורניה.[2] דייוויד ג'קס איש עסקים מקליפורניה מכר את הגבינה באופן מסחרי. הוא ייצר גבינה לבנה קלה שהפכה לכינוי שם "הגבינה של ג'קס" ובסופו של דבר "מונטריי ג'ק".[3] חוואים אחרים באזור ייצרו גם כן את הגבינה, ביניהם אנדרו מולרה, שבנה פעילות חלב מוצלחת בביג סור ושמונטריי ג'ק נחשבה שם במיוחד.[4]

יישון

אף על פי שרוב הסוגים הרכים יותר שנמצאים בסופרמרקטים אמריקאים מיושנים חודש אחד בלבד, "ג'ק יבש" הוא סוג קשה יותר המיושן עד חצי שנה.[5]

שימושים

הגבינה משמשת בדרך כלל כגבינה מומסת פנימית לבוריטוס בסגנון קליפורניה, אך גם לבוריטוס בסגנון מקסיקני ("שעועית וגבינה"). או לכריכי גבינה בגריל. יש לו טעם עדין ואיכות התכה טובה עבור כמה מנות פסטה.

וריאנטים

טריז של גבינת ג'ק ג'ק, מוצג עם שזיפים, רימון ושקדים קלויים

ג'ק יבש

ג'ק יבש נוצרה במקרה בשנת 1915, כאשר הסיטונאי של סן פרנסיסקו שכח מספר עיגולים של ג'ק טרי שאחסן. מלחמת העולם הראשונה התגברה ומשלוחי גבינה קשה מאירופה נקטעו, הוא גילה מחדש את העיגולים, שהתיישנו למוצר שלקוחותיו מצאו כתחליף טוב לגבינות קשות קלאסיות כמו פרמזן.[6][7]

פלפל ג'ק

פלפל ג'ק היא נגזרת של מונטריי ג'ק בטעם פלפל צ'ילי חריפים, פלפלים ועשבי תיבול.[8]

תערובות

טעם נוסף מושך מבחינה חזותית נוצר על ידי ג'ק עם קולבי או גבינת צ'דר צהובה.

כאבי ראש

בגלל תכולתו הנמוכה של טירמין, תרכובת אורגנית הנחשבת כקשורה לכאבי ראש, מומלצת מונטריי ג'ק כאחת הגבינות הבודדות שבטוח לאכול במיגרנה.[9]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מונטריי ג'ק בוויקישיתוף
  • האגודה ההיסטורית של מחוז מונטריי: גבינה ג'ק של מונטריי
  • Dairy Research & Information Center (ed.). "The Legend of Monterey Jack Cheese". UC Davis. אורכב מ-המקור ב-2016-12-11. נבדק ב-2016-03-19.
  • Dairy Research & Information Center (ed.). "The True Story of Monterey Jack Cheese". UC Davis. אורכב מ-המקור ב-2016-12-11. נבדק ב-2016-03-19.
  • ביבליוגרפיה של מחלבות בקליפורניה 1770 עד 1945
  • חומרי ארכיון - מחלבות בקליפורניה 1770 עד 1945

  • שגיאות פרמטריות בתבנית:בריטניקה

    פרמטרי חובה [ 1 ] חסרים

הערות שוליים

  1. ^ Brown, Robert Carlton. "The Complete Book of Cheese, Chapter 4: "American Cheddars". Gramercy Publishing Company: New York. Monterey Jack is a stirred curd Cheddar without any annatto coloring. It is sweeter than most and milder when young.
  2. ^ FWx (ed.). "The Tragic Way Monterey Jack Cheese Got Its Name". Food & Wine. In 1769, Spanish Franciscan Father Junipero Serra ... founded the first California Catholic mission in present-day San Diego. A year later, the second mission was founded at Monterey Bay
  3. ^ Feldman, David (2006). Why do Pirates Love Parrots? An Imponderables Books. New York: Collins. pp. 53–55. ISBN 0-06-088842-3.
  4. ^ McKinney, John (1 ביולי 1990). "History Meets Nature Along This Big Sur Walk". Los Angeles Times. נבדק ב-12 במאי 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ Fabricant, Florence (10 במאי 2000). "The Riches of Spain: Its Cheese; A New Appetite In America". Mahon, a cow's milk cheese from the island of Menorca, with an orange rind, has the kind of nuttiness with buttery overtones you might associate with aged Monterey Jack and is good used just the same way. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Sarah Koops Vanderveen, Special to The Chronicle (1995-09-27). "Dry Monterey Jack Cheese: What's Old Is New Again - SFGate". Articles.sfgate.com. נבדק ב-2015-02-26.
  7. ^ "Dry Jack". Cheese.com. נבדק ב-2015-02-26.
  8. ^ "Pepper Jack". cheese.com. נבדק ב-24 בדצמבר 2016. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ "Headaches from Food: The Connection". Medicinenet.com. 2005-03-29. נבדק ב-2015-02-26.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0