מכון האומות המאוחדות להדרכה ולמחקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מכון האומות המאוחדות להדרכה ולמחקר
UNITAR logo.jpg
מטה הארגון ז'נבה, שווייץ
יושב ראש טאוס פרוחי (אלג'יריה)
מנכ"ל ניחיל סת' (הודו)
עובדים 100
תקופת הפעילות 1963–הווה (כ־61 שנים)
unitar.org

מכון האומות המאוחדות להדרכה ולמחקר ((באנגלית): United Nations Institute for Training and Research; ר"ת UNITAR) נוסד בשנת 1963 בהחלטת העצרת הכללית של האומות המאוחדות והחל פעולתו בשנת 1965.[1] מטרת הארגון, בהתאם לחוקתו, היא לפעול למען הגברת היעילות של האומות המאוחדות בהשגת מטרותיו העיקריות באמצעות הדרכה ומחקר נרחבים.[2] מטה המכון הוא בז'נבה, שווייץ.

תחום פעילותו העיקרי של הארגון הוא הדרכה ברמות שונות לאנשים בעיקר ממדינות מתפתחות במטרה להכשירם לעבודה עבור האומות המאוחדות, או באחד הארגונים המסונפים לארגון האומות המאוחדות, או בארגונים לאומיים המשתפים פעולה עם ארגוני האו"ם. תחום פעילותו המשני של הארגון הוא בתחום מחקר הקשור לתפקידיו של ארגון האומות המאוחדות, או למטרותיו. למזכיר האו"ם ולמוסדות האו"ם משקל מיוחד בבקביעת תחומי המחקר של מכון האומות המאוחדות להדרכה ולמחקר. UNITAR מנוהל על ידי מועצת נאמנים אשר חבריה מתמנים על ידי מזכיר האו"ם ובראשם מנהל כללי. את תקציב הארגון מממנות ממשלות, ארגונים בין ממשלתיים, קרנות והמגזר הפרטי.

פעילות המכון

בשנת 2015 ניהל המכון 487 פעילויות נפרדות הכוללות הדרכה, הוראה ושיתוף במידע בהשתתפות כ-40,000 משתתפים, כ-80% מהם ממדינות מתפתחות. 46% מפעילויות המכון בשנת 2015 היו ביבשת אפריקה.[3] 78% מפעילויות המכון היו פנים-אל-פנים במדינות היעד ומיעוטן נוהלו ממטה הארגון בז'נבה, או ממשרדי הארגון בניו יורק והירושימה. בין פעילויות ההדרכה הבולטות של המכון, נכון לשנת 2016, קיימת תוכנית לניהול שפכים וכימיקלים. תוכנית שיתוף פעולה מבוזר מטרתה לחזק רשות שלטון ומנהיגים בחברה לקידום פיתוח בר-קיימא. בין התוכניות הרבות שיוזם המכון נמצא אף תוכנית בתחום פיתוח "ירוק" ושינוי אקלימי, תוכנית לדיפלומטיה לצורך פיתוח מיומנויות של דיפלומטים ועובדי ציבור, תוכנית לאימון חברים בכוחות שמירת השלום של האו"ם, וכן פיתוח מסחרי ומימון ציבורי. תקציב המכון לשנת הכספים 2016-2017 הוא 41.1 מיליון דולר.[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0