מצוקילס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מצוקילס
מאכלים
מוצא יהודי מקסיקני
אופן הגשה כארוחת בוקר או ארוחת ערב
מרכיבים עיקריים מצה, ביצים, שמן, ירקות

מצוקילס זאת גרסה כשרה לפסח של המאכל המקסיקני הפופולרי צִ'ילָקִילֶס[1] בה פיסות הטורטיה מוחלפות בפיסות מצה.

אופן ההכנה

מצוקילס דומה מאוד למצייה (ביידיש מצה בריי). ההבדל הוא בתוספות המיוחדות למטבח המקסיקני.

תחילה שוברים מצה ומטגנים בשמן עמוק. את חתיכות המצה הפריכות מוסיפים למחבת בה סלסה אדומה או ירוקה, בצל מטוגן וביצים. התערובת מתבשלת עד שחתיכות המצה מתחילות להתרכך. מצוקילים מוגשים בדרך כלל יחד עם שמנת חמוצה, מיני גבינות, בצל פרוס, פרוסות אבוקדו או גואקמולה, פרוסות צנון, שעועית או כל ירק אחר לפי הטעם.[2]

הערות שוליים

  1. ^ צ'ילקילס - וואלה! אוכל, באתר וואלה!
  2. ^ Extra Crispy Staff, Make Matzoquiles with Your Leftover Matzo from Passover Recipe | Extra Crispy, MyRecipes (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0