לדלג לתוכן

מקאן מאלאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
מקאן מאלאי
मक्खन मलाई
מאכלים
אזור מוצא אוטר פרדש
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים חלב, שמנת, חמאה

מקאן מאלאיהינדי: मक्खन मलाई; באנגלית: Makhan Malai) הוא קינוח הודי המורכב משמנת וחלב אשר נפוץ באזור אוטר פרדש[1].

המאכל מורכב משמנת, חלב, חמאה מומסת, אבקת סוכר ואבקת הל אותם מוסיפים על פי שלבי ההכנה שנערכת בכ-8 שעות[2][3].

הקינוח נפוץ במשק הבית ההודי בעיקר בערים ואראנסי, קאנפור ולאקנאו ונהוג לצרוך אותו במהלך החורף.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקאן מאלאי בוויקישיתוף
  • מתכון, באתר Timesofindia (באנגלית)
  • מתכון, באתר Cookpad (באנגלית)
  • מתכון, באתר Shellyfoodspot (באנגלית)

הערות שוליים

  1. THE LIGHTEST INDIAN DESSERT...MAKHAN MALAI Photo from Asli India, archive.ph, ‏2013-02-16
  2. Vaishali Tripathi, Indian desi tadka, Onlinegatha, 2016-08-09, מסת"ב 978-93-85818-00-4. (באנגלית)
  3. Lucknow Photos - Featured Images of Lucknow, Lucknow District - Tripadvisor, www.tripadvisor.in (ב־Indian English)

מקאן מאלאי34224719Q6739357