מקרוני עם גבינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מקרוני עם גבינה היא מנה ממוצא אמריקאי, המכילה מקרוני מבושל ורוטב גבינה, בדרך כלל צ'דר, ויכולה לשלב מרכיבים אחרים כמו בשר, ירקות ופירורי לחם. המנה מכונה: "Mac and cheese", קיצור של: "Macaroni and cheese" בארצות הברית ובקנדה.[1][2]

במקור, מקרוני עם גבינה הייתה פשטידה אפויה בתנור; אך ניתן להכין את המנה במחבת או באמצעות שימוש באריזה מוכנה. נהוג לשים את הגבינה בתוך רוטב בשאמל כדי ליצור רוטב מורניי, אותו מוסיפים לפסטה. בארצות הברית, פסטה עם גבינה נחשבת כאוכל מנחם.[3][4]

מאפה מקרוני עם גבינה
מקרוני וגבינה , פיצה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקרוני עם גבינה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Moskin, Julia (4 בינואר 2006). "Macaroni and Lots of Cheese". The New York Times. נבדק ב-30 בינואר 2009. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ "Perfect Macaroni and Cheese". Martha Stewart Living. 66 (February 1999). נבדק ב-22 בספטמבר 2012. {{cite journal}}: (עזרה)
  3. ^ Joseph, Dana (10 במאי 2012). "American food: the 50 greatest dishes". CNN Travel. {{cite news}}: (עזרה)
  4. ^ Clark, Liam (27 ביולי 2016). "What is Macaroni and Cheese (Mac and Cheese)?". Forkit. {{cite news}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0