מרק בירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק בירה
מאכלים
סוג מרק
מרכיבים עיקריים רביכה, בירה, גבינה

מרק בירה הוא מרק שבדרך כלל מבוסס רביכה ונעשה עם בירה.[1] באירופה של ימי הביניים, הוא הוגש כמרק לארוחת בוקר,[2] ולפעמים נמזג על לחם.

וריאציות על המתכון משתמשות בעמילנות של תפוחי אדמה כמסמיך.[3] הגרסה הסורבית מתוקה, ואליה נוספים שמנת וצימוקים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק בירה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lennert, Joachim (2003). Culinary guidebook: Germany. Hueber Verlag. p. 103. ISBN 978-3-19-006382-6.
  2. ^ 1,001 Foods to Die For - Andrews McMeel Publishing, Madison Books - Google Books
  3. ^ Alper, Nicole; Lynette Rohrer (1996). Wild women in the kitchen: 101 rambunctious recipes & 99 tasty tales. Red Wheel. p. 23. ISBN 978-1-57324-030-7.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0