מרק חסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק חסה
Lettuce soup
מרק חסה עם קרוטונים
מרק חסה עם קרוטונים

מרק חסהאנגלית: Lettuce soup) הוא מרק שמוכן עם חסה כמרכיב עיקרי.

מאפיינים

ניתן להכין אותו עם אינספור סוגי חסות ומרכיבים אחרים, וכמה מרקי חסה עשויים להשתמש במספר זני חסה בהכנתם. זה חלק מהמטבח הצרפתי והמטבח הסיני. "מרק קרם חסה" הוא סוג של מרק חסה המוכן באמצעות חלב או שמנת. ניתן להגיש את המרק עם טוסט או לחמניות כתוספת או עם המרק שנמזג מעליהם. ניתן להגיש אותו כמנה ראשונה, כתוספת או כמנה עיקרית, וניתן להגיש אותו חם או קר.

הכנה

החסה היא המרכיב עיקרי כאמור, וניתן בין היתר להשתמש בכמה סוגי חסה, כגון חסה תרבותית, חסה ערבית (הידועה גם בשם חסה רומית), חסה בוסטון, חסה עלים ירוקים (חסה אירופית) וחסה אייסברג (חסה אמריקאית). ניתן לקצוץ את החסה, לקרוע, לגרוס או לפרוס לרצועות. מרכיבים נוספים עשויים לכלול, ציר עוף, ציר בקר, שמנת, חלב, יין, מיץ לימון, ביצה שלמה או רק חלמון, בשר, אורז, תפוחי אדמה, ירקות, חמיצה, גרגיר הנחלים, סלק עלים, אסקרולה, אפונה, פטרוזיליה טרייה/פטרוזיליה מיובשת, פירורי לחם, בצל, שאלוט, שום, מלח בישול ופלפל שחור, בין היתר. חלק מהמתכונים מרסקים את כל המרכיבים יחד, ויש מתכונים שמסננים במסננת. מרק חסה מוגש לפעמים עם טוסט או לחמניות, כתוספת או המרק שנמזג עליהם. לפעמים משתמשים במנה לקישוט בקרוטונים או בייקון קצוץ. במטבח הצרפתי, מרק חסה מוגש בדרך כלל כנמזג על גבי פרוסות דקות של לחם צרפתי קלויות קלות. חלק מהגרסאות מוגשות קרות. סך הקלוריות עשוי להשתנות בהתאם למרכיבים המשמשים. לדוגמה, גרסאות המשתמשות בחלב עשויות להכיל פחות קלוריות מאלה שמשתמשות בשמנת.

מנות שונות

הגרסאות הסיניות כוללות מנות קנטונזיות כמו "עוף טחון עם מרק חסה" ו"דגים עם מרק חסה".

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0