מרק פטריות בשמנת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק פטריות בשמנת
Waldpilzsuppe.JPG
מרק פטריות בשמנת עם פלפל חריף
מאכלים
מוצא ארצות הברית
אופן הגשה מרק
מרכיבים עיקריים רביכה, מלח, פטריות, חלב, שמנת

מרק פטריות בשמנת (מוכר גם בשם : קרם מרק פטריות או מרק קרם פטריות) הוא מרק פשוט להכנה שמרכיבו הם שמנת או חלב, פטריות, מלח ורביכה. מרק הפטריות שמנת הומצא ב-1934 במערב ארצות הברית. שם, המרק ידוע כ"מרק משומר מעושן". המרק משמש כאוכל בסיסי בבתי המלונות. למרק טעם דומה של רוטב בטעם פטריות. מרק הפטריות בשמנת הוא אחד המרקים הפופולריים ביותר במטבח האירופי. באירופה, הפטריות ממנו מופק המרק הם טריים, מלוחים ומיובשים או כבושים. במטבח האסייתי, מרק הפטריות בדרך כלל עשוי מפטריות לבנות.

הכנה

על מנת להכין את מרק הפטריות בשמנת, נדרשים חומרי ירקות, חלב או שמנת. לעיתים רחוקות, מוסיפים למרק בשר, תוספת בשר או מוצרי בשר אחרים (לדוגמה, בייקון) אך ברוב המקרים מרק הפטריות מוגש כמרק צמחוני. במרק הפטריות, נהוג להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה, ירקות שורש, בצל וסלרי ואף לעיתים רחוקות גם דגנים כמו אורז, שעורה או פסטה. במטבח האסייתי, המרק מאופיין בתוספת רוטב סויה או רוטב דגים. [1]

כיצד להכין מרק פטריות בשמנת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

  1. ^ WebCite query result, www.webcitation.org (באנגלית)
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0