מרק קרם אספרגוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק קרם אספרגוס
Cream of asparagus soup
Soup (5792693415).jpg
מרק אספרגוס צונן עם קרם פרש ופלפל שחור בצבע ורוד
אספרגוס הוא מרכיב עיקרי במרק שמנת אספרגוס

מרק קרם אספרגוסאנגלית: Cream of asparagus soup) הוא מרק שמכינים אותו עם אספרגוס, ציר ירקות וחלב או שמנת כמרכיבים עיקריים.

מאפיינים

קיימות וריאציות של מרכיבים, כל מטבח מאמץ את התוספות המקומיות שלו כשהבסיסי הוא אספרגוס. ניתן להגיש מרק קרם אספרגוס חם או קר וניתן לסיים את המרק בקישוטים שונים כגון עירית, קרם פרש ושמנת חמוצה.

מרכיבים

אספרגוס, ציר עוף קל או ציר ירקות וחלב או שמנת הם המרכיבים העיקריים. האספרגוס המבושל יכול להיות מחית או עיסה בהכנתו ומתכונים מסוימים עשויים לשלב גם צורות מרוסקות ומוצקות של אספרגוס, כגון קצוות אספרגוס מבושל. ניתן לסנן גרסאות טחונות דרך מסננת כדי להוציא את פיסות האספרגוס המוצק. השימוש בחתיכות עבות של אספרגוס יכול להגביר את הטעם של גרסאות מרוסקות של מרק שמנת אספרגוס וכך גם השימוש באספרגוס טרי בזמן שהוא בעונה (באביב).

שיטות הכנה

ניתן לעבות את המרק באמצעות רביכה, וגרסאות מסוימות עשויות להשמיט חלב ולהשתמש בציר אחר, יחד עם רביכה נוספת, כדי לעבות את המרק. ניתן להגיש אותו מעוטר בקצוות אספרגוס מבושל, קרוטונים, שמנת חמוצה, קרם פרש, עשבי תיבול כגון עירית, פטרוזיליה וטרגון, ותבלינים אחרים. גרסאות קרות עשויות להכיל שמנת מעורבבת לתוך המרק לפני ההגשה, או עשויות להיות בתוספת שמנת חמוצה.

מרכיבים נוספים בהכנתו עשויים לכלול שיטה של חצי חצי, שמנת, אבקת חלב, בצל, שום, מיץ לימון, סלרי, מלח, פלפל שחור, כרישה ועשבי תיבול כגון בזיליקום ופטרוזיליה. גבינה עשויה להוסיף טעם וסמיכות למרק בגרסאות שמשמיטות שמנת או חלב. לפעמים מוסיפים אורז.[1]

גלריה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק קרם אספרגוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Cream" of Asparagus Soup, בפברואר 2006, אורכב מ-המקור ב-24 באוקטובר 2014, נבדק ב-25 בספטמבר 2014 {{citation}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0