נאור יחיא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

נאור יחיא (נולד ב-18 ביולי 1989) הוא דובר ויועץ תקשורת, המכהן כדובר נשיא מדינת ישראל, יצחק הרצוג מאז כניסתו לתפקיד ביולי 2021. קודם לכן, כיהן כדוברו הפוליטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

ביוגרפיה

בין השנים 2007–2017 שירת בצה״ל. החל את דרכו המקצועית בשנת 2009 בחטיבת דובר צה״ל, שם שירת במגוון תפקידים פיקודיים ומקצועיים בהם רכש ניסיון בתחום התקשורת והדוברות. בתפקידו האחרון בדובר צה״ל שימש כראש מדור טלוויזיה והפקות ולאחריו השתחרר מצה״ל בדרגת רב-סרן בתום עשר שנות שירות. קודם לכן שימש כראש מדור תקשורת מקומית ורדיו.

בשנת 2017, לאחר שחרורו מצה״ל, שימש כדובר שר הבינוי והשיכון ובהמשך כדובר שר העלייה והקליטה, יואב גלנט. בראשית 2019 ניהל את קמפיין הפריימריז של ח״כ גלנט ממפלגת ׳כולנו׳ למפלגת ׳הליכוד׳, בסיומו הגיע למקום 7 ברשימת ׳הליכוד׳ לכנסת.

במאי 2019, לאחר סבב בחירות א׳, מונה לדוברו הפוליטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו וכדובר מפלגת הליכוד. תפקיד אותו מילא במהלך שלוש מערכות הבחירות ובתקופת משבר הקורונה. בתקופה זו עבד בצמוד לראש הממשלה נתניהו וניהל את מערך התקשורת בקמפיינים של מפלגת ׳הליכוד׳. כחלק מתפקידו היה אמון על הופעות השרים וחברי הכנסת של המפלגה בתקשורת, כתיבת המסרים והאסטרטגיה הדוברותית של נתניהו ומפלגת ׳הליכוד׳.

בחודש יוני 2021, עם בחירתו של יצחק הרצוג לנשיא המדינה, מונה לדובר נשיא המדינה וראש מערך התקשורת והדוברות של בית הנשיא. עם מינויו התעוררה סערה ציבורית ותקשורתית ונמתחה ביקורת על המינוי מצד גורמים שונים.[1][2][3] עמותת "חוזה חדש" (קריים מיניסטר) ארגנה הפגנות מול ביתו של יצחק הרצוג בדרישה לעצור את המינוי ואף עתרה לבג"ץ במטרה לעכב את המינוי עד שתתקיים בדיקה שתבחן האם הוא עומד בקריטריונים. טענת העמותה הייתה כי בתפקידו כדובר ראש הממשלה ודובר הליכוד "היה הנ"ל אחראי לחלק מהקמפיינים המסיתים והארסיים ביותר שיצאו מצדו של ראש הממשלה היוצא נתניהו ותנועת הליכוד כנגד מתנגדיו הפוליטיים ותרם תרומה משמעותית לשיח הרעיל והאלים שהתנהל בישראל בשנתיים האחרונות".[4] העתירה נדחתה על הסף ויחיא נכנס לתפקידו.

השכלה וחיים אישיים

בעל תואר ראשון מאוניברסיטת בר-אילן במדעי המדינה. מתגורר בגבעתיים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0