ניקולאי קושלב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אמן ריקה. ניקולאי קושלברוסית: Никола́й Ко́шелев)‏ (1840 - 1918) היה צייר ומאייר רוסי. הוא התמחה בפורטרטים ובסצנות ז'אנר, כמו גם בציור אייקונים.

ביוגרפיה

הוא נולד למשפחת איכרים צמיתים. [1] הוא בילה את רוב ילדותו בעיר ארזמאס, שם ביקר בסטודיו של אלכסנדר סטופין, אך לא היה לו אמצעים לקחת שיעורים. בשנת 1851 למד אצל הצייר דוידוב בנובוגרד לא נחל הצלחה, ולכן חזר לשירותו של בעל קרקע מקומי, ושם לימד את עצמו לצייר.

בשנת 1856, כשהתרשמו מהתקדמותו, לקחו אותו פטרוניו לבית הספר לאמנות בקאזאן, שם קיבל שיעורים. לאחר מכן ביצעה עבודה עצמאית על איקונוסטזיס וחומת מנזר. יצירה זו פתחה לו דלת לקבלתו באקדמיה האימפריאלית לאמנויות ב-1860.

עם זאת, הוא לא הפך לסטודנט במשרה מלאה עד 1863, אז החל ללמוד ציור היסטורי אצל אלכסיי טרסוביץ' מרקוב ופיודור ברוני. באותה שנה, מצבו הכלכלי השתפר מאוד כשהצליח למכור כמה ציורים. בשנת 1864 הוענקה לו מדליית זהב על יצירתו "הרמס משכיב את ארגוס לישון". הוא גם החל לעבוד עם קולקטיב של חבריו הסטודנטים והשתתף בפרויקטים של ציור אייקונים. [2] בשנה שלאחר מכן, הוא זכה בתואר "אמן".

כשהקולקטיב התפרק, הוא הצטרף לאיוואן קראמסקוי בקולקטיב האמנים; קבוצה שיצרה מאוחר יותר את הבסיס לנודדים. מאוחר יותר באותה שנה השתתף באחת התערוכות המרכזיות של הקולקטיב בניז'ני-נובגורוד. זמן קצר לאחר מכן נסעו קראמסקוי, מרקוב ובוגדן וניג למוסקבה כדי לצייר את הכיפה הראשית בקתדרלת ישו המושיע. [3] התוצאה זכתה להצלחה רבה וקושלב קיבל עמלות נפרדות לציור הכיפות הקטנות. הוא עבד על פי ציורים שעשה פיוטר באסין, שראייתו הפכה לקויה מכדי שיוכל לבצע את העבודה בעצמו. כפרס על מאמציו המתמשכים, הוא זכה בתואר "אקדמי" ב-1873 ופרופסור ב-1878.

ב-1880 הוא השתמש בחלק מהרווחים שלו לטיול לימודי ברומא. שנתיים לאחר מכן, הוא עבד על שחזור ציורי הקיר בקתדרלת סנט אייזק, בפיקוחו של האדריכל, מקסימיליאן מסמאכר. בשנת 1894, הוא היה ממייסדי המוזיאון לאמנות והיסטוריה ניז'ני-נובגורוד . מ-1895 עד 1899, הוא יצר סקיצות לפסיפסים וציורי הקיר בכנסיית המושיע על הדם. בסביבות שנת 1900, הוא יצא לטיול ממושך כדי ליצור אייקונים בקתדרלה החדשה של השילוש ה"קדוש", בואנוס איירס. במהלך תקופה זו, הוא גם עסק בהוראה ושימש כ"מפקח" באקדמיה הממלכתית לאמנויות ותעשייה של סטרוגנוב במוסקבה וכן הציג את הבדים שלו בתערוכות רבות.

ב-1903 נסע לחצי האי קרים ובין 1911 ל-1912 השתתף במפגשים הראשונים של קונגרס האמנים הכלל-רוסי. מעט ידוע עליו לאחר אותה תקופה. בשל הקשר ההדוק שלו לאמנות דתית, ניתן לשער שהוא פרש לחיים הפרטיים עם תחילת התנועות המהפכניות.

מורשת אמנותית

רוב הציורים וצבעי המים של קושלב נמצאים במוזיאון הרוסי הממלכתי. ניתן למצוא עבודות מוקדמות בגלריה הממלכתית של טרטיאקוב. רבות מהעבודות שנתן האמן למוזיאון הלאומי לאמנות ניז'ני נובגורוד. יש תמונות נפרדות במוזיאון האמנות האזורי של דונייצק, המוזיאון הרפובליקני של מורדוביה לאמנויות יפות.

נשמרה גלריית התמונות שיצר האמן בבית אלכסנדרוב בירושלים.

ציורי קיר רבים מהקתדרלה בוורשה נלקחו לקתדרלת ההשתדלות בברנוביץ', בלארוס.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ניקולאי קושלב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Полубояров М. С. (2009-01-13). "Никольский район". Суслоны. Авторский портал Михаила Полубоярова. Archived from the original on 2011-11-18. Retrieved 2009-10-15.
  2. ^ Данченко Е. А., Красилин М. М. (1994). Материалы к словарю иконописцев XVII–XX веков (по данным обследований церковных и других коллекций 1973–1993 гг.). М. p. 20.70. Кошелев Николай Андреевич Online
  3. ^ Молева Н. "Труды праведные или хоромы каменные?". Archived from the original on 2012-04-08. Retrieved 2009-10-15.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0