סבולאדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סבולאדה
Cebolada
Cebolada (Simon Lee).jpg
מאכלים
סוג רוטב
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בצל

סבולאדהפורטוגזית: Cebolada) הוא מאכל פורטוגלי המבוסס על בצל ועגבניות מבושלים[1][2].

המאכל מורכב משמן זית, בצל, עגבניות, שום, פלפל ופטרוזיליה שאותם מערבבים יחד ומבשלים בבישול איטי[3].

למרק גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות עם יין לבן, חומץ וחמאה[4][5].

נהוג לצרוך את המאכל כארוחה עיקרית בליווי תפוחי אדמה מטוגנים, בשר בקר או דג[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סבולאדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ James Lumpkin Taylor, A Portuguese-English Dictionary, Stanford University Press, 1958, מסת"ב 978-0-8047-0480-9. (באנגלית)
  2. ^ Pearl Violette Metzelthin, Gourmet, Condé Nast Publications, 1994. (באנגלית)
  3. ^ Rough Guides, Rough Guide Audio Phrasebook and Dictionary: Portuguese, Penguin, 2014-05-29, מסת"ב 978-0-241-18166-9. (באנגלית)
  4. ^ Dominique Auzias, Jean-Paul Labourdette, Petit Futé Portugal, Nouvelles Editions de l'Université, 2010-02-10, מסת"ב 978-2-7469-2719-3. (בצרפתית)
  5. ^ D. K. Eyewitness, Ultimate Food Journeys: The World's Best Dishes and Where to Eat Them, Penguin, 2011-10-03, מסת"ב 978-0-7566-9588-0. (באנגלית)
  6. ^ Hilaire Walden, Portuguese Cooking, Hackberry Press, 2003, מסת"ב 978-1-931040-34-1. (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0