סורוטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סורוטי
Soroti
Soroti.JPG
מדינה אוגנדהאוגנדה אוגנדה
מחוז סורוטי
גובה 1,082 מטרים
אוכלוסייה
 ‑ בעיר 43,312 (2005)
אזור זמן UTC +3

סורוטי היא בירת נפת סורוטי באוגנדה השוכנת בסמוך לאגם קיוגה. העיר מוכרת בגיאורגפיה הסלעית הסובבת אותה ובמגוון המסגדים, המקדשים ההינדים והכנסיות שבה.

מבנה העיר

בניינים רבים בעיירה בנויים בסגנון הודי שנבנו על ידי אוכלוסיית הסוחרים ההודים שהגיעו בתקופת השלטון הקולוניאליסטי הבריטי. מבנים אלו סבלו מהזנחה כאשר אידי אמין גירש את הסוחרים ההודים מאוגנדה בשנות ה-70 של המאה ה-20. בשנים האחרונות, עם חזרת היציבות לאזור, העיירה משגשגת בשנית וסוחרים רבים חזרו אליה.

ניתן לטפס על הסלע הגדול שנמצא מחוץ לעיר ונצפה מכל מקום בה. הטיפוס דורש אישור של העירייה, אך מראש הסלע ניתן לצפות על העיר כולה והאזורים הסובבים לה. ביום בהיר ניתן לראות את הר אלגון באופק הדרום מזרחי ואת אגם קיוגה. הסלע עצמו הוא פקק געשי, תופעה נפוצה באזור.

במורדות הסלע ניתן למצוא קברים מהתקופה הקולוניאלית. בית קברות נוסף נמצא בסמוך לשדה התעופה של סורוטי אשר על רוב מצבותיו כתובות בערבית.

שדה התעופה של סורוטי הוא השני בגודלו באוגנדה. המסלול שלו בנוי להתמודד עם מטוסי סילון בגודל בואינג 737. שדה התעופה הוקם במקור עבור חברת התעופה הבריטית (British Overseas Airways Corporation) כבסיס אימונים לאימון טייסים בטכניקות תעופה טרופיות. מאוחר יותר השתמשה בו האקדמיה המזרח אפריקאית לתעופה לאמן טייסים מהקהילייה המזרח-אפריקנית. כיום שדה התעופה הוא ביתו של בית הספר לטיסה של סורוטי.

הקרב על סורוטי

בקיץ 2003 סורוטי הותקפה על ידי חיילי צבא ההתנגדות של האל (LRA)בפיקודו של ג'וזף קוני. ההתקפה על סורוטי נתפסה בעיני ממשלת אוגנדה כעליית מדרגה באיום שהיוו כוחות ה-LRA למדינה בגלל הקירבה לשדה התעופה של העיר. קרבות קשים בין המיליציה לבין הממשלה הצליחו לדחוק את המיליציה חזרה אל אזורי הכפר. במהלך קרבות אלו הצטרפו רבים מבני העיר לצד הצבא וסייעו בלחימה נגד אנשיו של קוני.

הפחד מחטיפת ילדים על ידי לוחמי צבא ההתנגדות של האל הביאה לכך שמדי לילה, בתקופה שאחרי ההתקפות על העיר והשטחים הסובבים אותה, היו מגיעים לעיר אלפי אנשים וילדים מן הכפרים לישון בשטחי העיר המוגנת.

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0