סכין עגבניות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סכין עגבניות של Wüsthof עם עגבניות

סכין עגבניות היא סכין מטבח משוננת קטנה המיועדת לחתוך עגבניות. הקצה המשונן מאפשר לסכין לחדור לקליפת העגבניות במהירות ובמינימום לחץ מבלי לכתוש את הבשר. לסכיני עגבניות רבים יש קצוות מזלג המאפשרים למשתמש להרים ולהזיז את פרוסות העגבנייה לאחר חיתוך[1][2].

אין צורך להפוך סכין עגבניות למשונן. במקום זאת, משתמשים בלהב חדה במיוחד. הפיכת הסכין למשונן מאפשרת לו לחתוך עגבניות וסוגי אוכל אחרים, כשהם קהים: רוב פעולות החיתוך מבוצעות באמצעות שיני הסכין בעצמן. לחלק מהסכינים יש שיניים בשני צדדיהן, ואלו מאפשרים לחתוך בקלות, הן עבור אלה שיד ימין היא היד החזקה אצלם והן עבור איטרי יד ימינם. גם סכיני לחם וסכיני סטייק מסוימים משוננים בדרך דומה[3].

גלריה

הערות שוליים

  1. ^ John Peterson, Farmer John's Cookbook: The Real Dirt on Vegetables, Gibbs Smith, 2009-11-12, מסת"ב 978-1-4236-1411-1. (באנגלית)
  2. ^ Carol Byrd-Bredbenner, Fresh Tastes from the Garden State, Rutgers University Press, 2002, מסת"ב 978-0-8135-3129-8. (באנגלית)
  3. ^ Sur La Table, Sarah Jay, Knives Cooks Love: Selection. Care. Techniques. Recipes., Andrews McMeel Publishing, 2008-10-21, מסת"ב 978-0-7407-7002-9. (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0