סלט דה בף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט דה בף (רומניה)
סאלאטה דה בף Salată de boeuf
Salată de boeuf.png
מאכלים
מוצא גרסה רומנית של סלט אוליבייה או "הסלט הרוסי" או סלט תפוחי אדמה
אופן הגשה ראשונה, קרה
מרכיבים עיקריים מיונז, תפוחי אדמה, אפונה, גזר, קוביות בשר עוף או בשר בקר (לפעמים לב בקר) מבושלים, מלפפון חמוץ או במלח, לפעמים גמבה חמוצה בקוביות
מנת סלט דה בף

סלט דה בף או סאלאטה דה בףרומנית: Salată de boeuf) הוא סוג של סלט מיונז או סלט תפוחי אדמה, גרסה רומנית של "סלט אוליבייה" או "הסלט הרוסי". הוא מלווה ברומניה את הארוחות החגיגיות, כמו של חג המולד, אבל נהוג להגישו גם בהזדמנויות אחרות. למרות שמו החצי צרפתי (המילה "בף" בה מבוטאת וכתובה במקור הצרפתי ומשמעותה "שור"). למרות זאת ה"סלט דה בף" הרומני אינו דומה כלל ועיקר עם "סאלאד דה בף", סלט הבקר הצרפתי.

מכינים בכמויות גדולות לארוחה ומגישים אותו או כמתאבן או כמנה מלווה את המנות העיקריות.

האיזכור הראשון של שם הסלט הזה ברומנית הוא ככל הנראה משנת 1936, ב"ספר הבישול" הקלאסי של סנדה מרין. [1]

היסטוריה

"הסלט הרוסי", שהוא אבי אבותיו של הסלט דה בף, הוכן לראשונה על ידי לוסיין אוליבייה, שף איטלקי של מסעדת "ארמיטאז'" במוסקבה, בשנת 1860. המתכון נשמר בסוד ובשנת 1905 כשמסעדת "ארמיטאז,'" נסגרה, נשארה ידועה רק גרסה רוסית של הטבח איוואנוב שעבד לצידו של אוליבייה וניסה לשחזר את הסלט הרוסי שלו.

במקור המתכון כלל מעדנים יקרים, בשרי ציד, סרטנים ועוד. עם הזמן חלק מהמרכיבים המקוריים הוחלפו בזולים יותר: בשר עוף, אפונה, והסלט נפוץ כמאכל שכיח ברחבי מזרח אירופה.

מצרכים והכנה

ה"סלט דה בף" הרומני מורכב מגזר, פסטרנק, ביצים, תפוחי אדמה ובשר או חלקי פנים (למשל לשון חזיר) מבושלים ולאחר מכן חתוכים לקוביות, ואליהם מוסיפים אפונה (יכולה להיות משימורים), מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות, לפעמים זיתים. לאחר מכן ההרכב הזה מעורבב עם מיונז (עם מיץ לימון, חרדל, שמן ומלח) ומקשטים אותו.

קישורים חיצוניים

לפי ספרו של ראדו אנטון רומן - "מאכלים, יינות ומסורות רומניות" "Radu Anton Roman- "Foods, wines and Romanian traditions

הערות שוליים

  1. ^ Marius Sala - Aventurile unor cuvinte româneşti vol.II Univers enciclopedic,, Bucureşti, 2006 מריוס סאלה - הרפתקאות של מילים רומניות, כרך ב, בוקרשט 2006
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0