לדלג לתוכן

סלט כרוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
סלט כרוב
מאכלים
אופן הגשה סלט קר
מרכיבים עיקריים כרוב

סלט כרוב הוא מאכל נפוץ במטבחים רבים המבוסס על כרוב קצוץ. הסלט מוגש קר.

המרכיב המרכזי בסלט הוא בדרך כלל כרוב הגינה, לבן או אדום, לרוב פרוס לרצועות דקות. לכרוב הקצוץ מתווספים לעיתים ירקות כגזר מגורר, בצל קצוץ, פטרוזיליה ועוד. הרוטב משתנה לפי המסורת הקולינרית ועשוי להכיל שמן, מיץ לימון, חומץ, מלח, סוכר, מיונז, שמנת חמוצה או חרדל.

בישראל סלט הכרוב נפוץ במסעדות מזרחיות, לרוב כתוספת למנות בשרים כחלק ממבחר הסלטים המוגש בפתיחת הסעודה. במרכולים נפוצים סוגים שונים של סלט כרוב מוכן, לרבות בתיבול מיונז, אסייתי או מתוק-חמוץ.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.

סלט כרוב42055112Q12280453