סלט עוף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט עוף
מאכלים
מרכיבים עיקריים עוף,רוטב וירקות

סלט עוף הוא כל סלט עם עוף כמרכיב עיקרי. מרכיבים נפוצים אחרים עשויים לכלול מיונז, ביצה קשה, סלרי, בצל, פלפל, חמוצים ועוד מגוון של רטבים כמו חרדל.

תיאור

בארצות הברית, "סלט עוף" מתייחס לכל סלט עם עוף, או לסלט מעורב ספציפי המורכב בעיקר מבשר עוף קצוץ ורוטב, כמו מיונז, או גבינת שמנת. כמו סלט טונה וסלט ביצים, ניתן להגיש אותו על גבי חסה, עגבנייה, אבוקדו, או שילוב כלשהו. סלט זה עשוי לשמש גם לכריכים. בדרך כלל הוא עשוי עם שאריות עוף מבושל או משומר. ניתן להתייחס גם לסלט גינה עם עוף מטוגן, בגריל או צלוי (בדרך כלל חתוך או חתוך לקוביות) מלמעלה.

באירופה ובאסיה ניתן להכין את הסלט על ידי מספר רב של כבישות, או ללא רוטב כלל, ומרכיבי הסלט יכולים להשתנות מעלים וירקות מסורתיים, לפסטות, קוסקוס, נודלס או אורז.

אחת הצורות האמריקאיות הראשונות של סלט עוף הוגשה על ידי Town Meats בוויקפילד, רוד איילנד, בשנת 1863. הבעלים המקורי, ליאם גריי,[1] עירבב את שאריות העוף שלו עם מיונז, טרגון וענבים. מה שנהפך למנה פופולרית כל כך ששוק הבשר הוסב למעדנייה.

כריך סלט עוף

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט עוף בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Chicken Salad: Back to the Beginning". Willow Tree Poultry Farm. נבדק ב-2014-07-29.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0