סלסה ורדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלסה ורדה
Salsa verde
SALSA VERDE.jpg

סלסה ורדהספרדית: Salsa verde; מילולית "רוטב ירוק") הוא סוג של רוטב ירוק חריף במטבח המקסיקני המבוסס על עגבניות ופלפל חריף ירוק.

מאפיינים

הסלסה ורדה המקסיקנית המבוססת על עגבניות מתוארכת לאימפריה האצטקית, כפי שתועד על ידי הרופא הספרדי פרנסיסקו הרננדס, והיא נבדלת מהרטבים הירוקים של תזונת ימי הביניים האירופיים הירוקים שהיו על בסיס פטרוזיליה.[1]

במטבחים של מקסיקו ודרום מערב ארצות הברית, היא מוגשת לעיתים קרובות עם מנות בסגנון מקסיקני או טקס-מקס כמו אנצ'ילדות וצ'יצ'רון (עור חזיר). הגרסה האופיינית לניו מקסיקו מורכבת בעיקר מצ'ילי ירוק ולא עגבניות.

סוגים

הרוטב הירוק הזה מגיע בתתי סוגים:

  • רוטב מבושל, שבו מבשלים את המרכיבים ולאחר מכן טוחנים.
  • סלסה צלויה, בה צולים את האלמנטים על קומאל (מחבת) ואחר כך טוחנים.
  • רוטב נא, שבו טוחנים מרכיבים ואוכלים ללא בישול.
  • שילוב שבו מבשלים חלק מהאלמנטים.

ניתן להשתמש בעלי ומכתש או בבלנדר לתהליך הטחינה. בישול או צלייה של העגבניות ישפרו את הטעם ויספקו סלסה מתוקה יותר.[2] לאחר הכנת הרוטב אפשר לבשל אותו שוב במחבת עם מעט שמן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלסה ורדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Gentilcore, David (2010). Pomodoro! A History of the Tomato in Italy. Columbia University Press. p. 10.
  2. ^ Johansen, Kristen (15 ביולי 2011). "Tomatillos: Fruits with benefits". Roanoke Times (באנגלית). נבדק ב-22 במאי 2020. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0