ספגטי אליו אוליו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספגטי אליו אוליו
Spaghetti aglio e olio
מנת ספגטי אליו אוליו עם שום, שמן ופלפל חריף
מנת ספגטי אליו אוליו עם שום, שמן ופלפל חריף
מאכלים
מטבח המטבח האיטלקי
אזור מוצא מחוזות קמפניה וקלבריה
מוצא איטליהאיטליה איטליה
מרכיבים עיקריים פסטה (בדרך כלל ספגטי), שום, שמן זית ופטרוזיליה

ספגטי אליו אוליואיטלקית: Spaghetti aglio e olio; תרגום לעברית: ספגטי (עם) שום ושמן) היא מנת פסטה איטלקית מסורתית מאזור נאפולי. המנה היא דוגמה טיפוסית של המטבח הנפוליטני והיא פופולרית מאוד. ניתן לייחס את הפופולריות שלה להיותה פשוטה להכנה ולעובדה שהיא עושה שימוש במרכיבים זולים וזמינים בעלי חיי מדף ארוכים.

את המנה מכינים תחילה בהקפצה קלה של שום פרוס דק בשמן זית, לעיתים בתוספת פתיתי פלפל אדום (צ'ילי מיובש - במקרה זה שמו הוא ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו). לאחר מכן מקפיצים את השמן והשום עם ספגטי מבושל במים מומלחים. לבסוף נהוג להוסיף פטרוזיליה איטלקית קצוצה דק כקישוט. ניתן להוסיף גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת, אף על פי שגבינה אינה כלולה ברוב המתכונים המסורתיים. יש מתכונים שממליצים להוסיף חלק ממי הבישול של הפסטה לשמן הזית כדי ליצור רוטב, אבל מתכונים אחרים ממליצים פשוט לשפוך את השמן על הפסטה שהוצאה מהסיר, דבר שלא יוצר רוטב[1].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספגטי אליו אוליו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ This Spicy Spaghetti With Garlic and Olive Oil Comes Together Quickly, The Spruce Eats (באנגלית)
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא איטליה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0