סקאלופינה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סקאלופינה
Scaloppine

סקאלופינֶהאיטלקית: Scaloppine; בלשון רבים ובצורת הקטנה של סקאלופָה - אסקלופ קטן, כלומר חתך בשר פרוס דק)[1] הוא סוג של מאכל איטלקי שמגיע בצורות רבות.

מאפיינים

המאכל מורכב מבשר פרוס דק, לרוב בשר בקר, עגל או עוף, שצופה בקמח חיטה ומוקפץ באחד ממגוון הרטבים המצומצמים.[2]

הרוטב הנלווה לסקאלופינה יכול להגיע מסוגים רבים על פי מסורות גסטרונומיות אזוריות. וריאציות פופולריות כוללות צמצום יין עגבנייה ; סקאלופינה אל לימונה או פיקטה, המציין רוטב צלפים ולימון.[3] [4] scaloppine ai funghi, כלומר צמצום של פטריות ביין, פיציולה, רוטב עגבניות בסגנון פיצה.[5]

אטימולוגיה

המונח "סקאלופָּה" נובע מהמילה אסקלופ הצרפתי. המונח הלא מתורגם שימש עד תחילת המאה העשרים בפרסומים של גסטרונומים איטלקיים שונים כמו ג'ובאני ויאלארדי ואדה בוני.[6]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סקאלופינה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Annabella P. Hill (1995). Mrs. Hill's Southern Practical Cookery and Receipt Book (facsimile Mrs. Hill's new cookbook,1872). Columbia, South Carolina: University of South Carolina Press. p. 433. ISBN 1-57003-048-0. נבדק ב-10 ביולי 2012. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Hill, A. P.; Fowler, Damon Lee (1995). Mrs. Hill's Southern Practical Cookery and Receipt Book (באנגלית). Univ of South Carolina Press. ISBN 978-1-57003-048-2.
  3. ^ Irma S. Rombauer, Marion Rombauer Becker, and Ethan Becker (1997). Joy of Cooking. New York: Charles Scribner's Sons. p. 684. ISBN 0-684-81870-1. נבדק ב-10 ביולי 2012. {{cite book}}: (עזרה)תחזוקה - ציטוט: multiple names: authors list (link)
  4. ^ "Ricetta Piccata di vitello al limone - RicetteMania". www.ricettemania.it.
  5. ^ Allan Bay e Fabiano Guatteri (2003). Il gourmet degli avanzi. Touring Club Editore. p. 263.
  6. ^ Artusi, Pellegrino (2011-07-28). La scienza in cucina e l'arte di mangiare bene (באיטלקית). Bur. ISBN 978-88-586-2202-5.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0