עוגת הנסיכה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת נסיכה בהכנה ביתית

עוגת הנסיכה ("פרינססטארטה" בשוודית) היא עוגת שכבות שוודית מסורתית, המורכבת משכבות של עוגת ספוג אוורירית, ריבת פטל או תות-שדה, חביצה ומעליהן שכבה עבה של קצפת. את העוגה מכסים במעטפת ממרציפן, המעניק לעוגה מראה חלק ואסתטי. ציפוי המרציפן הוא לרוב בצבע ירוק, ומעליו בוזקים אבקת סוכר וכן מקשטים את העוגה בתוספת של מרציפן ורוד בצורת עלה.

מתכון העוגה המקורי הופיע בספר בישול משנות השלושים, ופורסם על ידי ג'ני אקרסטורם, מורתן של בנות מלך שוודיה דאז. שמה המקורי של העוגה היה "גרון טארטה" (עוגה ירוקה), אך הוא שונה ל"פרינססטארטה" עקב כך שהנסיכות בנותיו של המלך קארל, הנסיכה מרגרטה (לימים נסיכת דנמרק), הנסיכה מרטה (נסיכת הכתר הנורווגית) והנסיכה אסטריד (לימים מלכת הבלגים), אמרו שהן מאד אוהבות את העוגה.

מגוון

עוגות דומות בעלות צבעים אחרים של המרציפן המצפה אותן נקראות גם הן עוגות נסיכה, דוגמת עוגות נסיכה המצופות במרציפן צהוב. לעוגת נסיכה המצופה במרציפן אדום קוראים "אופרהטארטרה" (עוגת אופרה).

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת הנסיכה בוויקישיתוף