עוף לוליפופ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוף לוליפופ
Chicken lollipop
Chicken lollipop in Goa.jpg

עוף לוליפופאנגלית: Chicken lollipop; מילולית "עוף של סוכרייה על מקל") הוא מתאבן פופולרי של עוף מטוגן מהמטבח ההודו-סיני.

מאפיינים

עוף לוליפופ היא בעצם כנף עוף, שבה הבשר מנותק מקצה העצם ונדחק כלפי מטה, ויוצר מראה של סוכרייה על מקל.[1]

המתכון

מתכונים משתנים מעט לפי מכין המנה.[2] עם זאת, רבים מתחילים בשימוש בקטע האמצעי של כנף העוף או הירך. בקטע האמצעי מוסרת אחת משתי העצמות, והבשר שעל שני הקטעים נדחק לקצה אחד של העצם. אלו מצופים לאחר מכן בבלילה אדומה פיקנטית שמרכיביה העיקריים כוללים אבקת צ'ילי אדום וכורכום.[3] לאחר מכן, העוף המצופה מושרה במרינדה למשך כמה שעות. העוף הכבוש בצורה זו בדרך כלל מטוגן בשמן עמוק, אבל בחירה ידועה נוספת כוללת אפייה. העצם החשופה עטופה לפעמים ברדיד אלומיניום.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוף לוליפופ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "The 10 Best Types of Fried Chicken, Explained". Thrillist. 27 ביולי 2018. נבדק ב-20 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ “Chicken Lollipop Recipe.” Swasthi's Recipes, 11 Dec. 2021. Retrieved 18 February 2022
  3. ^ "Chicken Lollipops Recipe". www.grouprecipes.com. נבדק ב-20 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0