עמותת שוות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עמותת שוות
לוגו עמותת שוות
לוגו עמותת שוות
פעילות קידום שינוי חברתי וצמצום פערי מגדר
תחום חברתי
משרד ראשי רמת גן
מקום פעילות ישראל

שוות היא עמותה ישראלית שהוקמה בשנת 2018. העמותה פועלת לקידום שינוי חברתי וצמצום פערי מגדר.

העמותה מגדירה את הייעוד שלה בפעילות המעודדת נערות ומעצימה אותן כדי לממש את הפוטנציאל שלהן באמצעות חיזוק הביטחון ותחושת הערך העצמי, הגדלת המודעות לאפשרויות שעומדות לפניהן ומתן כלים מעשיים כדי לממש אותן.

מטרות

העמותה מגדירה את מטרתה כשיפור ושינוי במעמדן של נערות וצעירות בישראל[1].

העמותה פועלת בכיוונים מגוונים כדי לחזק את הביטחון ותחושת הערך העצמי של נערות, להגדיל את המודעות לאפשרויות השונות העומדות בפני נערות בארץ כלפי מטרות אלו ולהעניק כלים מעשיים שמסייעים בחיזוק תחושת הערך העצמי ובמימוש הפוטנציאל.

העמותה מסייעת לנערות לראות בכישלון הזדמנות ללמידה ולשאוף ליעדים גבוהים יותר ולממש אותם.

במסגרת התוכניות השונות של העמותה מאות נערות ברחבי הארץ נפגשות עם סטודנטיות בבתי ספר על בסיס שבועי במטרה ללמוד לפתח כישורים ולקדם את עצמן.

העמותה הוקמה מתוך אחריות חברתית ורצון לפעול בתחום צמצום הפער המגדרי בחברה הישראלית.

ערכי העמותה מבוססים על הדעה שכדי לצמצם את הפער הקיים היום בין נשים וגברים בעמדות בכירות בשוק העבודה, בפוליטיקה ובחברה בכלל, ילדות ונערות צריכות להתנסות בחוויות של מנהיגות ובפעילויות מבססות ביטחון והערכה עצמית.

תוכניות העמותה מסייעות לנערות לפתח הערכה עצמית חיובית לטווח הרחוק דרך התנסות מוקדמת בהצבת מטרות, מיישוב עצמי אפקטיבי והיכרות עם נשים מעוררות השראה[2].

רקע

העמותה הוקמה בשנת 2018 על ידי בני הזוג רוני ואלדד פוסטן-קורן. מקימי העמותה נחשפו למחקרים שונים המצביעים על ירידה של כ-30% בביטחון העצמי בקרב נערות בגיל ההתבגרות. המחקרים בתחום גם הצביעו על כך שנערות בגילאים אלו חוששות מכישלון וחוות לחצים חברתיים לשלמות בלתי מושגת.

מחקרים נוספים בדקו את נושא השפעת הביטחון העצמי על חוויית המנהיגות אצל נערות. המחקרים עסקו בהשפעה של ביטחון עצמי, תחרות וכישלון על חוויות מנהיגות של נערות והמתאם בין התמודדות עם כישלון לבין הביטחון העצמי והאופן בו ילדות ונערות תופסות את עצמן, ולהבדל בין ייחוס הצלחה וכישלון בין בנים ובנות בגילאים צעירים. מהמחקרים עלה כי באופן כללי לבנים יש יכולות גבוהות יותר להפגין חוסן מול כישלונות, כתוצאה מייחוס הצלחה פנימי, בניגוד לבנות שנוטות לייחס לעצמן כישלונות, ולהצלחות נוטות לתת סיבות חיצונית[2].

על בסיס מחקרים אלו נבנתה תוכנית המנהיגות של העמותה לנערות בגילאי 12–13. מטרת התכנית לתת לנערות כלים מעשיים להצבת מטרות, מיישוב עצמי אפקטיבי, עמידה מול קהל, תכנון זמן ויזמות ופריצת גבולות במטרה לחזק את תחושת הביטחון והערך העצמי בקרב הנערות. צוות העמותה כולל מנכ"לית, סמנכ"לית חינוך ותפעול, מנהלת פרויקטים וצוות רכזות עירוניות. הצוות מלווה בוועד מנהל, ושגרירות ושגרירים הפועלים בהתנדבות ומעל 120 סטודנטיות מלגאיות שחונכות ומכשירות את הנערות בתוכניות השונות בבתי הספר.

פעילות

העמותה מפעילה תוכניות מנהיגות שנתיות וסדנאות המסייעות לנערות לפתח הערכה עצמית חיובית לטווח רחוק, דרך התנסות מוקדמת בהצבת מטרות, במעטפת של תמיכה רגשית ואינטלקטואלית. החניכות לומדות לראות בכשלונות הזדמנויות ללמידה, לגלות בעצמן עוצמות חדשות, לשאוף ליעדים גבוהים יותר ולממש אותם[3].

התוכניות בפריסה ארצית מסייעות לנערות לפתח הערכה עצמית חיובית לטווח הרחוק, דרך התנסות מוקדמת בהצבת מטרות ומישוב עצמי[4].

את התוכניות מנחות סטודנטיות מלגאיות שמלוות את הנערות לאורך השנה. התוכניות פועלות בשיתוף ובתמיכת חברות מובילות במשק, אשר מקיימות מפגשים וסיורים עבור הנערות והחונכות בתוכניות השונות ברחבי הארץ. בסתיו 2021 מתכננת העמותה להפעיל כ-60 קבוצות מנהיגות, עבור 700 נערות ויותר. תוכניות העמותה בשנת תשפ"ב פועלות בערים: ירושלים, בת ים, רחובות, רמת גן, חיפה, באר שבע, הרצליה, נתניה, רמלה, חולון, מגדל העמק.

עמותת שוות יזמה בשנת 2020 את אירועי "שבוע הנערה הישראלית". במהלך שבוע זה נפגשו מעל 25,000 בנות ובני נוער מכל רחבי הארץ עם כ-500 נשים מעוררות השראה ונחשפו להרצאות וסיפורים אישיים שמטרתם לעורר מודעות לנושא השוויון המגדרי ולהעלאת תחושת הביטחון והמסוגלות של נערות.

"בת המצווה של ישראל" : בשל מגפת הקורנה התבטלו בשנת 2020 להרבה נערות אירועי השמחה שתוכננו להן. באפריל 2020 1,300 נערות חגגו יחד בת מצווה באירוע וירטואלי רחב היקף, בהפעלת 200 מתנדבות ועם אירוע מרכזי בהשתתפות אמניות ואמנים ידועים.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0