פאני פורי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאני פורי
Panipuri
Home made Indian Panipuri.jpg
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי ובנגלי
מוצא הודוהודו הודו
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים פורי, תפוח אדמה וחומוס

פאני פורי או גולגאפההינדי: पानी पूरी; באנגלית: Panipuri) הוא חטיף מטוגן ועגול הנחשב למאכל רחוב נפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

החטיף מורכב מפורי חלול ועגול ככדור, המטוגן בשמן עמוק וממולא באימלי פאני, צ'אטני, תמרהינדי, אבקת צ'ילי, צ'אט מסאלה, מחית תפוחי אדמה, בצל וחומוס[3].

שמו של החטיף משתנה בהתאם לאזור ומוכר כפאני פורי במהרשטה, פאני פאטאשי בהריאנה, גול גאפה בצפון הודו, פולקי במדיה פארדש ופוצ'קה בבנגלדש[4].

בתאריך 10 במרץ 2020, פאני פורי נכתב כערך במילון אוקספורד האנגלי[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאני פורי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ daily sun, Fuchka/Chotpoti: a true Bengali delicacy | Daily Sun |, daily sun (באנגלית)
  2. ^ Charukesi Ramadurai, Pani Puri: India’s favourite street food... at home?, www.bbc.com (באנגלית)
  3. ^ Pani Puri, Dassana's Veg Recipes, ‏2021-09-22 (ב־American English)
  4. ^ 11 Different Names For Your Favourite Pani Puri, IndiaTimes, ‏2015-03-12 (ב־)
  5. ^ March 2005 Update : Oxford English Dictionary, www.oed.com (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0