פולאר (לחם)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פולאר
Folar
Folar de Chaves (grande plano).jpg
מאכלים
סוג לחם
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח, סוכר וקינמון

פולאר (בפורטוגזית: Folar) הוא לחם פורטוגלי מסורתי המוגש בחג הפסחא[1].

הגרסה הבסיסית של הלחם מורכבת מקמח, סוכר מומס, קינמון ואניס[2].

ללחם גרסאות שונות והוא עשוי להיות מתוק, מלוח, ממולא בבשר חזיר או בנקניקיית לינגויסה[3][4][5].

נהוג להגיש את הלחם ביום ראשון של הדקלים, בליווי ביצה מבושלת המייצגת לידה מחדש ואת תחיית המתים[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פולאר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ sandra, Folar: a Portuguese Easter Tradition, PocketCultures, ‏2011-05-04 (ב־American English)
  2. ^ Folar de Olhão, Cozinha à la Carte (@cozinhaalacarte) (ב־European Portuguese)
  3. ^ Folar de Chaves | Ruralea, ‏2021-02-03 (ב־European Portuguese)
  4. ^ Folar de Chaves - Portuguese Artisan Meat Bread (ב־American English)
  5. ^ Meat Bread (Folar de Chaves) -, easyportugueserecipes.com, ‏2014-03-16 (ב־American English)
  6. ^ Colin J. D. Stewart, Easter Folar, EuRiCA - European ritual cuisine
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0