פורטל:החלב/חלב ובריאות
חלב הוא מקור לחלבון איכותי - החלבון הוא אב מזון חיוני לתפקוד תאי הגוף ושמירה על בריאות תקינה. יש לו תפקיד בכל מערכות הגוף במיוחד בהקשר למערכת החיסון, לבניית השריר והשלד ולגדילה נאותה אצל ילדים.
סוגי החלבונים בחלב - החלב מכיל חלבון מלא בעל ערך ביולוגי גבוה ביותר (לפי מדד ה- DIAAS). ישנם סוגי חלבונים שונים בחלב כשהעיקריים הם חלבון ה-WHEY (מי הגבינה) וחלבון הקזאין. שניהם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף לא יודע לייצר לבד ולכן נדרש לקבל אותן מהמזון. לחלבוני מי הגבינה תכולה גבוהה של חומצות אמינו מסועפות (BCAA) חומצות אמינו אלה (לאוצין, איזולאוצין, ואלין) מספקות אנרגיה זמינה לשריר בזמן מאמץ.
חלב הוא מקור לסידן - סידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בחלב. הוא מהווה את המרכיב העיקרי של העצמות והשיניים וחיוני להתפתחותן. בילדות הסידן משמש לבנייה והגעה לשיא מסת העצם ולאחר מכן לשמירה על רקמת העצם ומניעת הירידה בצפיפותה. בנוסף, לסידן תפקיד חשוב בקרישת הדם, פעילות השרירים, העברת אותות עצביים בגוף ועוד. בישראל מרבית האוכלוסייה איננה מגיעה לצריכת הסידן היומית המומלצת (כ-1,000 מ"ג ליום לרב הגילאים) וקשה מאד להגיע לצריכה הנדרשת ללא שילוב מוצרי חלב בתפריט.